2013-05-08

Segt

Igår var det väl egentligen första riktiga vårdagen för säsongen. Mäkta fint väder, behaglig temperatur och inte ett moln på himlen! Dagen till ära var det även dags att springa lite snabbt och lite långt. Normalt sett brukar jag genomföra veckans första kvalitetspass på onsdagen, på så sätt får kroppen två distansdagar att återhämta sig efter fredagens intervaller och söndagens långpass. Detta är ofta välbehövligt för kroppen som då kan absorbera nästkommande intervallpass bättre.

Under gårdagen kände jag mig dock fortfarande lite sliten sedan förra veckans avslutning. Jag insåg att jag verkligen skulle behöva en dag till att distansa mig igenom men eftersom familjen idag styr kosan på kvällen mot Finlandslandet så fanns det helt enkelt inget utrymme då. Jag var helt enkelt tvungen att planera om och köra intervallerna redan igår. Nåväl, kroppen har hedrat mig de senaste veckorna med kanonkänsla på nästan alla pass så det var väl egentligen inte mer än rätt att den protesterade lite nu.

Skissen var satt till 3x(5/2km) @3:30/3:15, Pj 3'/Spj 5' @4:10. Alltså tre serier med en 5km-intervall följt av en 2km-intervall. Dessa skulle gå i farterna 3:30/km respektive 3:15/km. En pausjogg på tre minuter mellan dessa följt av en seriepaus på fem minuter, båda i 4:10-fart. Tog mig igenom de två första serierna med ganska tunga och sega ben. Precis som jag hade anat var kroppen inte så återhämtad som jag hade önskat och den gav mig ingenting gratis. Framför allt de två kilometerna i 3:15-fart var de jag upplevde som tunga. Pulsvärdena var iofs inte så höga vilket också är ett tecken på att kroppen var sliten. Pulsen parkerade på rimliga nivåer och ville sedan inte flytta sig därifrån hur mycket jag än försökte. Inför den tredje serien klev jag in och direkt upp på löpbandet. Tidigare under dagen hade jag fått motorn utbytt och nu rullade bandet precis som förr. Totalt sett matchade jag skissen, tom lite snabbare än plan. Femmorna snittades in på 3:25 och tvåorna på 3:15. Men känslan under passet var inte så bra. Att logga in 28 km med ganska tunga ben där 21 km avverkas i hyfsad fart är inget drömscenario men det var bara att stänga av skallen och ta sig igenom passet och hoppas på lite bättre ben på det kommande kvalitetspasset senare i veckan.

Inga kommentarer: