2013-05-21

Sommarstugan

Under den gångna helgen så var det äntligen dags för familjen att besöka sommarstugan för första gången i år. Av olika anledningar, där den främsta var den extremt sega vintern, hade vi inte kunnat bege oss dit förrän nu.

Efter Elias fotbollsträning på fredagskvällen packade familjen således in sig i bilen och begav sig mot Sala. Dryga timmen senare var vi framme och kunde avnjuta en vacker solnedgång och avsluta kvällen med lite vedeldad sauna. På lördag förmiddag åkte vi ner till Salas sportfält. Där synade jag av tartanen för kommande banintervaller senare under sommaren. Sedan spelade vi fotboll tillsammans med barnen innan det var dags att mathandla lite. Strax efter lunch var det dags för mig att avverka ett riktigt hårt pass ute på landsvägarna. Eftersom det var semifinal i hockey-VM mellan Sverige och Finland så var jag tvungen att tidigarelägga passet en aning. Ute var det rejält blåsigt men framför allt varmt. Jag hade en skiss som sa 32 km i ökande tempo där varje dryga mil skulle avverkas i snittfarten 3:45/3:35/3:25.

Sagt och gjort så inledde jag passet efter en kort uppvärmning. Jag satte marschfarten runt 3:40 och rullade på. Jag försökte nyttja landsvägarna i Salas omnejd för passet men tyvärr låg dessa ofta i anknytning till stora vidöppna fält. Här ute blåste det ordenligt styggt och jag hade i stort sett motvind första 13 km. Efter den sträckan försökte jag lägga om kursen och successivt jobba mig tillbaka mot Sala på lite andra vägar. Vinden minskade då men istället hade värmen börjat bli en faktor som jag fram tills dess inte riktigt hade räknat med. Första milen snittade jag in på 3:41 men mot slutet av andra milen hade jag börjat få det tungt. Jag insåg att det inte skulle vara särskilt klokt att ens försöka avverka den sista dryga milen i 3:25-fart utan skissade på löpande fot om passet till 2x3km. Andra milen klockade jag in på 3.31 och de två avslutande 3km-intervallerna på 3:26 och 3:36. Efter passet var jag sliten. Både vind och värme hade haft en stor påverkan och kanske satt även onsdagens dubbelblock på 45 km kvar lite i kroppen. Snabbt ombyte och sedan återhämtning i form av svensk seger mot Finland i hockeyn. Resten av helgen och visiten vid sommarstugan spenderades ute i det vackra vädret med lite bokläsning, sauna och grillning.

Inga kommentarer: