2013-06-19

Fotboll, cykel och Långlöparnas kväll

Hann inte avhandla riktigt vad som skedde den gångna helgen men det kan väldigt enkelt beskrivas med ett enda ord: fotboll. Eller kanske är ett bättre ord fotbollsturnering. Lördagseftermiddagen spenderades med en fotbollsturnering som slutade under kvällen. Direkt dagen därpå (söndag) var det dags igen men en ny turnering. Vi anlände dit strax innan 09:00 på morgonen av var färdigspelade och hemma strax efter 20:00. Däremellan hann jag göra två hastiga besök i hemmet mellan Elias matcher för att sätta mig på trainern och svettas lite.

Börjar tröttna lite på cykeln nu men ser väl ljuset i tunneln. Egentligen hade jag tänkt smyga igång med löpningen nu till midsommar men eftersom läkaren tyckte jag skulle hålla uppe löpningen lite till så blir det till att spänna fast cykelhelvetet på biltaket när vi senare idag beger oss av mot färjan över till Finlandslandet där midsommar kommer firas.

Annars så bjöds det på fantastiskt härlig löppropaganda igår vid Stockholms Stadion där Långlöparnas kväll avgjordes. Klubben har sedan ett antal år arrangerat denna tävling där även klubblösa löpare har möjlighet att anmäla sig och prova på att springa 10000 meter som är en väldigt annorlunda (löp)upplevelse än att göra detta på en landsvägsmil. Totalt sett bjöds det på tre stycken fullmatade 10000m-heat där den riktiga pärlan var H-heatet. Här bjöds det på riktigt fina prestationer. Daniel Woldu agerade tacksamt hare de tre första kilometerna och sedan fick kvartetten löpare bestående av Fredrik Uhrbom, Lars Södergård, David Nilsson och Napoleon Salomon samsas om dragjobbet. Den som var mest dragvillig och satte sin prägel på loppet var Uhrbom som de avslutande kilometerna av loppet sakta men säkert drog ifrån övriga och belönades med en fin tid strax under 30 minuter. Där bakom höll Södergård, Nilsson och Salomon uppe tempot bra och kunde även de hyvla ner sina personbästan till ner mot låga 30 minuter. Mycket imponerande och jag tillsammans med Coachen kunde hängivet följa loppet och referera det samtidigt som vi löpande (notera ordvalet) gav löparna mellantider. Och precis som alltid visade sig Stadion från sin bästa sida. Härlig sommarkväll med behaglig temperatur och nästan obefintlig vind.