2013-06-11

Långledigt

Venla springer intervaller med sin drake!

Slutet på förra veckan stavades långledigt. Det var som bekant nationaldag och ledigt på torsdagen och jag passade på att ta ut fredagen också vilket innebar fyra lediga dagar i följd. Till på köpet visade vädret upp sig från sin bästa sida nästan alla dagar vilket verkligen var uppskattat.

Direkt efter avslutad arbetsdag (och fotbollsträning för Venla) packade familjen in sig i bilen och färdades så fort den tillät raka vägen till Sala och sommarstugan. Kvällen avslutades med vedeldad bastu, sjöutsikt och solnedgång. Dagen därpå var det härligt sommarväder och förmiddagen spenderades vid Salas sportfält. Vi spelade lite fotboll och barnen sprang lite intervaller på den fina och färska tartanbanan som lades för något år sedan. Venla hade dessutom med sig en drake som hon gjorde sitt yttersta för att få att flyga. Hon rände runt idrottsplatsen med fjäderlätta steg varv efter varv och loggade således en hel del extra kilometer utan att ens vara medveten om det. Hon hedrade även Coachen med att mestadels tillryggalägga dessa varv barfota. Då jag frågade henne om hon inte skulle jogga lite lugnare för att hinna återhämta sig lite så surnade hon till och fräste till svar:
"Jag vill inte springa långsamt!"

Även Elias passade på att vässa upp formen.


Under eftermiddagen sadlade jag upp på min alu-rejser och hann avverka ett riktigt fint cykelpass från sommarstugan via Broddbo, Möklinta och sedan tillbaka via Sala centrum. Härliga böljande landsvägar med lite biltrafik och nästan inte en enda korsning på hela passet. Totalt fick jag ihop 50 km på exakt 90 minuter vilket med tanke på min nuvarande klena cykeltålighet och 14 år gamla rejser får betraktas som ett ok pass. Det är vid tillfällen som dessa som cyklingen verkligen är på topp. Men kombon av tät Stockholmstrafik eller modd/grus på vägarna gör ofta cyklingen mindre attraktiv i mina ögon. Hur som helst så var detta pass en riktig räkmacka, det enda som saknades var väl egentligen Swyzaks sällskap som jag hade hoppats på att få avnjuta. Dessvärre passade våra familjeaktiviteter inte riktigt ihop för att vi skulle kunna synka våra scheman men nästa gång så!

Alvar övar hinderteknik i Storebrors fotbollsskor. På bana springer man ju med spajks!