2013-06-25

Midsommar

Om våren var lite seg i sitt antågande så måste jag erkänna att vädret varit desto mer behagligt under de långhelger som vi haft nu den senaste tiden. Nästan alla dessa dagar har bestått av varma temperaturer och solsken.

Till årets midsommar styrde familjen kosan mot Finlandslandet. Redan under onsdagseftermiddagen begav vi oss till färjan som sedan tog oss över havet till landet i öst. Väl där fortsatte vi direkt nordöst 18 mil från Helsinki till en sommarstuga där stora delar av Mamma Marikas familj samlades vid.

Barnen var aktiverade från morgon till kväll med att leka tillsammans med sina kusiner. Vi vuxna fick lite extra lugn och ro och hann även vi ta igen oss lite samt njuta av det fantastiska vädret som det bjöds på. Eftersom jag fortsätter avlasta benet så stod det cykel på programmet. Och jag fick väl lön för besväret med att släpa med mig cykelhelvetet ända från Sverige. Området vid sommarstugan bjöd på härliga böljande landsvägar helt befriade från korsningar och trafik. Vartenda pass jag avverkade var rena räkmackan. Även trots det faktum att jag satt uppmonterad på en cykelsadel.

Jag varvade rena distanspass med intervaller och måste erkänna att när det bjuds på sådana här vägar i ett semitropiskt klimat så är cykel ett fantastiskt bra komplement till löpningen. Men som sagt, cyklingen bryter inte ner kroppen i samma takt som löpningen gör och jag sakar den där känslan man har efter en hård vecka med löpning.

Och tro det eller ej. Efter att grundligt ha stekt mig i den obligatoriska saunan så lyckades jag under några svaga ögonblick kasta mig i insjön och faktiskt bada lite. Väldigt otypiskt för mig. Jag brukar aldrig stoppa ner tån i vatten om inte temperaturen överstiger 28 grader. Men vad vet jag. I Finlandslandet verkar jag bli helt bananas.