2013-06-13

MR och cykelintervaller

Dagarna går och mitt ben har börjat kännas bättre och bättre. Som alltid när det handlar om stressreaktioner/stressfrakturer är det väldigt knepigt att avgöra när skadan är så pass läkt att man kan börja belasta området igen. När det var som värst med mitt ben kort innan Stockholm Marathon gjorde det exempelvis ont när jag gick (framför allt ner för trappor). Denna smärta är sedan länge borta men frågan är hur benet skulle reagera på ytterligare belastning i form av lätt löpning? Risken om jag börjar för tidigt är att skadan slås upp igen eller läker långsammare vilket jag självfallet vill undvika till varje pris.

Idag hade jag även en remiss till en magnetröntgen. Under knappt en halvtimme fick jag ligga inne i MR-trumman och lyssna på det karakteristiska borrande ljudet som ibland ackompanjeras av US-Robotics likande modemljud som för tankarna tillbaka några datorgenerationer. Ni stackare som fått uppleva internetuppkopplingar via modem vet vad jag pratar om. Allt detta är ett minne blott och numera en aning mer tillrättalagt med 3/4G och fasta uppkopplingar rakt in i hemmet. Tack och lov för det.

Har jag flyt och stolpe in får jag resultatet redan imorgon men mer realistiskt är att få ett svar på måndag. Frågan är då om jag orkar tvinga ner mitt löpbegär och sitta av de återstående dagarna denna vecka på cykelhelvetet?

Under den gångna veckan jag avverkat några intervallpass på cykeln för att försöka bibehålla flåset så gott det går under skadeperioden. I måndags var det 12x3', P: 45'' och igår var det 2x(3/3.5/4/5/4/3.5/3'), P: 30'', SP: 2'. Skönt att pressa upp pumpen till lite mer behagliga ansträningsnivåer!

4 kommentarer:

nr one in technik sa...

Vadå upplevt, precis uppgraderat till heta adsl.

Patrik Engström sa...

Nr One in technik:
Fortfarande avgiftsfritt antar jag?

Anonym sa...

Ja både trafik och hårdvara, de levererade ju trippla sändningar, första adsl modemet pajade för ett tag sedan, in med modem nr 2 och frid och fröjd igen...

Unknown sa...

led shoes
chrome hearts
kobe 11
nike air max95
cheap jordans
adidas online shop
adidas tubular
yeezy boost
nike zoom
jordan 6