2013-06-26

Smygstart

Efter hemkomsten till Sverige så har jag så smått börjat smyga igång med löpningen igen. Förutom att låren tappat lite hårdhet och att löpningen känns ganska kantig och orytmisk så är det sjävklart rena njutningen att återigen kunna sätta benen i rullning och ta sig runt.

Att löpningen inte sitter hundraprocentigt är inget ovanligt efter en dryg månad uppmonterad på cykeln. Under den perioden hinner man tappa lite flyt och muskelhårdhet men det kommer successivt att komma tillbaka. Jag har underhållit pumpen gott under skadeperioden med all cykel så det ska nog inte vara några större problem att växla upp tempot på löpningen när det väl blir dags. Under dessa inledande löppass så har jag medvetet hållit ner tempot samtidigt som jag kört nästan alla kilometer på grusvägar eller på Polishögskolans väldigt mjuka och sugande sågspånsspår. Allt för att avlasta benet så mycket som möjligt och inte gå på för hårt för tidigt.

Jag vill även passa på att slå ett slag för det fantastiska tillfället att se löpning på yttersta nivå imorgon. Etiopien kommer hålla sina VM-uttagningar efter Sollentuna GP med två stycken specialarrangerade 10000m-lopp för sina damer och herrar. Med start 21:15 och 21:45 så kommer några av Etiopiens absolut bästa löpare göra upp om de åtråvärda VM-platserna. Räkna med att det kommer gå blixtrande fort och bli en ren njutning att beskåda.

För att göra saken ytterligare (?) bättre så kommer jag tillsammans med Coachen att agera speakers och vi ska göra vårt yttersta för att kommentera loppen och ge lite intressant information om löparna, deras meriter samt hjälpa dem med mellantider.

Inga kommentarer: