2013-07-21

Banintervaller

Kort rapport från veckans första intervallpass som genomfördes i onsdags. Faktum var att det även var det första passet jag genomförde på tartan sedan SM fjol. Måste erkänna att det både var motiverande och samtidigt lite nervigt att få Coachens skiss inför detta pass. Skissen sa 8x1000m @3:10->3:05, Pj: 200m <50'', SPj: 4' + 200m lätt jogg och sedan en avslutande 2000ing @3:10.

Dagen till ära hade jag lyckats få ner lite gott sällskap till Sollentunavallen. Sparringpartners under intervallerna var Uhrbom och Ullevi-Fredrik. Även Sandra Eriksson var på plats tillsammans med sin pojkvän och vässade upp speeden med några snabba 600ingar. Coachen var rädd att vi skulle frångå hans skiss och kräma på för hårt inledningsvis och kom således ner för att skrika varvtider åt oss och se till att vi höll oss i skinnet.

Tempot på de åtta inledande tusingarna blev trots Coachens vakande öga aningen snabbare än skissen och snittades in på 3:05-3:06. Pausjoggen mellan dessa tusingar var ganska stygg med 200m på mellan 46-51'' vilket således varierar mellan @3:50-4:15/km. Under den sista tusingen skruvades tempot upp ytterligare till <3:00/km och jag var tvungen att kliva av vid 600m för att inte syra upp för mycket och därmed inte ha någon kräm kvar till den avslutande 2000ingen. Då Uhrbom var klar med denna tusing flinade han lite och klargjorde att han nu var färdig med sitt pass då han dagen efter skulle hjälpa Olle Walleräng med draghjälp på hans intervaller. Således blev det jag och Ullevi-Fredrik som fick ta itu med den sista 2000ingen. Vi hjälptes åt med dragjobbet och rullade på utan allt för mycket slitage. Jag klockade in mig på 6:12 vilket gav sittfarten 3:06/km. Om det var tungt mot slutet på de åtta tusingarna så kändes det kontrollerat på 2000ingen, förmodligen mycket tack vare att jag bytte till lite lättare skor som gjorde att jag kom upp i steget lite bättre.

Efter passet tog sig hela sällskapet till det Engströmska hemmet och tillsammans avnjöt vi sedan en pastamiddag på terassen med kompletterande desserter i en härlig sommarvarm afton.

Inga kommentarer: