2013-07-04

Det vankas löpning

Förra veckan startade jag upp löpningen efter att ha suttit uppmonterad på cykelsadeln under nästan hela juni. Initialt kändes det bra även om tekniken och flytet så klart fått sig en törn då jag inte underhållit löpmusklerna. Efter några dagar tyckte jag mig ana en viss ömhet i mitt ben och skar då direkt ner på löpningen och satt av lite mer tid på cykeln.

Då jag upptog löpningen igen avverkade jag några pass på mitt löpband som är klart mjukare än terrängen utomhus. Sakta men säkert blev både flyt och rytm i löpningen bättre och även benet verkade rätta in sig i ledet. Jag har även haft tur och fått lite trevligt sällskap på de senaste passen. Herr Larm har återvänt tillbaka till Sverige efter en sväng i Thailandslandet. Tillsammans snuttade vi runt på det mjuka sågspånsspåret vid polishögskolan och ett grusvarv runt Ulrikdals slott. I onsdags stämde jag träff med Ullevi-Fredrik och vi sprang runt Ulvsunda, delar av Bromma och sedan tillbaka till Solna och Sundbyberg. Väldigt skönt att återigen kunna fylla vardagen med löpning och även lyxa till det med trevligt sällskap på passen.

Än så länge nöjer jag mig med att avverka ett löppass per dag på 15 km. Jag kör således varken dubbelpass eller någon kvalité än. Men om jag kan snitta in cirka 10-11 mil denna vecka och benet inte grinar så är det nog snart dags att lyfta på luren och kräva Coachen på alla de tusing-intervallpassen han lovat mig under hela juli.