2013-07-09

Fartlek

Efter att under två veckors tid skruvat upp mängden från sju mil till senast elva mil så provade jag att för första gången sedan skadan köra ett dubbelpass i måndags. Under förmiddagen värmde jag upp med lite transportlöpning från sommarstugan till Salas sportfält där jag senare mötte upp övriga familjen. Medan jag snurrade runt några varv så spelade barnen lite fotboll innan de gjorde mig sällskap runt banan. Jag sprang ett varv med Elias och när han vilade sprang jag nästa med Venla. Bättre sällskap kan man inte få! Även barnen blir starkare och starkare på löpningen. De har lärt sig bättre att disponera sina krafter för att hålla en jämn fart ett helt varv. Även Elias märkte jag lärde sig kontrollera sin andning under sina varv han sprang med mig. Detta kan låta som en självklar sak men för ett barn är det nog inte så. De springer ofta ganska ryckigt och andas ganska forcerat oavsett vilket tempo de kör. När jag agerade farthållare åt Elias under hans löpning hittade han ett bättre flyt och då lugnade han även ner sin andning och hittade ett mer harmoniskt sätt att löpa. Även Elias själv lade märke till det och förhoppningsvis kan han nyttja denna nyvunna kunskap i framtiden.

Senare under eftermiddagen åkte vi hem från sommarstugan och jag testade således att köra dagens andra pass strax innan middag. Benen helt ok så det var inga problem att ta sig runt kortdistanspasset runt Silverdal och Polisspåret.

Eftersom signalerna från dessa två pass var positiva så bestämde jag träff med Ullevi-Fredrik idag för en lättare fartlek genom Ursviksterrängen. Ute var det stekande varmt och det svalkade inte av särskilt mycket inne i spåret trots skuggan från träden. Trot den ganska korta och inte så stygga fartleken så fick pumpen jobba en del med tanke på att terrängen är hyfsat krävande i Ursvik. Det var ganska många veckor sedan jag körde något snabbare pass löpnades så det var väldigt befriande att sätta benen i rullning och skruva upp tempot till lite anständiga nivåer.

Imorgon drar familjen vidare mot Gotland tillsammans med goda vänner. Vi ser alla fram emot detta och hoppas så klart att det fantastiska sommarvädret håller i sig. Jag har ingen som helst aning om hur det går att springa där borta på ön men det löser sig säkert på ett eller annat sätt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stralje ryktas vara i het form, 3 min fart per km, kanske var det cykel eller möjligen hans franska bil som man är glad om den harvade tiderna!

Andreas Åkesson sa...

Fartlekar är alltid trevligt när andan faller på!