2013-07-28

Finsk skog och mark

Elias övar på sin Superman-posé.

Semestern fortsätter och i fredags åkte vi över med färja till Finlandslandet. Innan dess hann vi dock med att tokstäda huset och jag lyckades även styra upp ett pass tillsammans med Herr Larm. Han är precis som jag trebarnsfar och således väldigt upptagen. Vi har sökt med lykta efter en möjlighet att nu under semestern bränna av åtminstone ett pass tillsammans med det var alltså först i fredags som det gick att genomföra.

Vi värmde upp med lätt löpning till Ursvik och inledde där en snabbdistans över 15 km i Lidingöloppsfart + 25 sekunder per kilometer (LL KP +25''). Alltså om min tilltänkta tävlingsfart är satt till 3:30 så skulle det resultera i 3:55/km genom Ursviksterrängen. Detta var precis även vad utfallet blev. Detta var startup-passet i terräng och dessa brukar kunna svida på rätt bra om man inte vant låren vid att logga höjdmeter. Detta pass gick dock klart lättare än jag räknat med. Jag hade bara en återhämtningsdag i bagaget sedan banintervallerna i onsdags och ute var det pressande varmt med nästan 30 grader. Trots detta betade Herr Larm och jag av kilometer efter kilometer och kunde faktiskt på de flacka partierna hålla igång lite samtal med vad vi pysslat med under semestern.

Även Venla övar på sin Superman-posé.

På lördag förmiddag anlände vi till Helsinki och bilade sedan direkt till Mamma Marikas föräldrar strax utanför staden. Även här har vädret varit helt galet varmt. Knappt 30 grader har resulterat i ideliga utomhus aktiviteter för barnen med studsmatta, sol och bad. Jag själv har rullat distans under dessa dagar och det ska erkännas direkt att drygt 20 kilometer i svidande värme mitt på dagen då solen står som högst på himlen tär rätt hårt. Det är nästan det enda tillfället jag får till att genomföra mitt pass om det ska passa med familjens övriga aktiviteter. Om någon dag är det återigen dags att springa lite snabbt på bana och då måste jag nog förlägga passet till senare delen av eftermiddagen eller kvällen annars kommer jag få värmeslag.

Alvar njuter av sol och bad (och konstaterar glatt att han är brunast av alla på stranden).