2013-07-13

Gotland!

Alvar och det stora blå.

Semestern fortsätter i rasande tempo och vädret gör likaså. I onsdags åkte vi över till Gotland via färjan i Nynäshamn. Vi mötte upp min studiekamrat och numera kollega och hans familj och tog oss över havet till Visby där vi sedan bilade vidare till Ljugarn. Vi hyr en av deras lägenheter och bor ett stenkast från havet och stranden. Mycket tillrättalagt och behagligt. Som jag antydde har vädret varit väldigt fint med solsken och runt 20-25 grader. Utmed kustlinjen blåser det förstås en hel del men så fort man kommer in en bit blir det markant mindre blåst.

Onsdagskvällen spenderades vid stranden där barnen passade på att bada i havet. Det var lite småkyligt i luften då men som vanligt har barnen inga som helst sådana spärrar utan stormade rakt ut i vattnet. Alvar fällde den mycket observanta kommentaren "Iskallt" då han kastade sig upp ur vattnet men sedan när han fått det sagt så var det bara tillbaka i vattnet som gällde.


Torsdagen inleddes med en kortare promenad till det lokala bageriet för inköp av färskt bröd och sedan frukost innan jag tog en morgonjogg utmed Strandvägen vid Ljugarn. Fantastisk havsutsikt och inramning, svårslagen natur. Efter detta var det utflyckt och picknick till raukområdet Folhammar. Barnen klättrade runt bland raukarna och badade lite innan vi återvände tillbaka hemåt. Innan kvällsgrillningen var det ett distanspass tillsammans med kamraten på små skogsstigar från Ljugarn till Svajde. Återigen, svårslagen natur!


Fredagen spenderades mestadels vid stranden med lekar och bad. Under eftermiddagen spelade barnen minigolf och jag passade då på att genomföra en snabbdistans. Det är fortfarande ganska lugna saker i kvalitétsväg för att inte pressa på för hårt på kropp och ben efter skadan. Denna gång var det en snabbdistans under 30 minuter där farten progressivt skulle ökas från 3:30 ner till 3:20/km. Jag avverkade passet utmed Strandvägen som är ganska vindutsatt. Det blev således lite ryckigt på slingan som jag mätte upp till cirka 2.5 km. När passet var klart hade jag ökat farten från 3:24 ner till 3:14, alltså lite snabbare än plan men det var lite svårt att lägga fartribban korrekt. Tempot och flåset är en bit från toppformen men trots allt klart på rätt väg. Hade jag fortsatt en kilometer till hade jag avverkade milen på 33 minuter vilket med tanke på att detta är den andra veckan sedan uppstarten måste betraktas som en god start. Roligast på passet var nog den gamle mannen som rastade sin hund från sin cykel och då jag passerade honom skrek: "Bra tempo! Så där kunde jag också göra för 50 år sedan!"

Inga kommentarer: