2013-07-08

Semester stenhårt

Löpglädje!

Jag konstaterar rakt utan krusiduller att det nu råder semester. Stenhård semester! Det har varit ganska slitigt och hög belastning på slutet på jobbet så det var med en lättnadens suck jag stämplade ut i fredags och begav mig hem. Väl där packades bilen för vidare färd direkt mot Arlanda där vi plockade upp Elias som stannat kvar i Finlandslandet hos bland annat Mormor och Morfar efter midsommar. Sonen hade alltså varit borta nästan två veckor så det var allt härligt att krama om honom på flygplatsen. Kort därefter var vi alla på väg till sommarstugan i Salastaden.

Under helgen och måndagen var hela familjen tillsammans med Farfar vid sommarstugan och semestern kunde inte börjat på bättre sätt. Det var strålande solsken och temperaturer upp mot 30 grader. Nästan för bra för att vara sant. Till på köpet har benet blivit allt bättre och jag vågade därför även skruva upp träningen en aning under dessa dagar. Inga hårda pass än så länge men ändå mängder upp mot 20 km om dagen vilket gick utan problem (ok, värmen sved på en del under passet). Totalt sett fick jag ihop över 11 mil förra veckan vilket indikerar att jag är på rätt väg tillbaka.

Farfar jobbade sig runt 5000 m med barnen som harar.

Aktiviteterna under förmiddagarna bestod av en hel del fotboll vid Salas sportfält där vi även körde lite löpning med barnen. Även Farfar passade på att bränna av 5000 m på den nya färska tartanen och barnen och Mamma Marika var inte sena att haka på. Senare delarna av eftermiddagarna kopplade vi av vid sommarstugan, lekte med barnen, bastade och grillade sedan till middag. Vi hann även med att på Mamma Marikas begäran bege oss ut i skogen på smultronjakt. Mamma Marika är en rutinerad bärjägare och innan blåbär- och lingonsäsongen börjar så får vi tydligen hålla oss till godo med smultron. De plockade bärens öde blev att serveras i en smultron/jordgubbstårta.

Venla plockade inte bara smultron utan en och en annan blomma.

Även mamma Marika provade på Salas tartan och utmanade Elias ända in på målsnöret.