2013-08-22

Dags för terräng

Efter en del banträning under sommaren och Enhörna Challange i backspegeln har jag nu ställt om fokus mot Lidingöloppet om lite drygt fem veckor. Följaktligen har jag avverkat merparten av mina rena distanspass i terräng för att komma lite till rätta med backstyrkan och få in flyt i ingång till backar, över krönen samt lite skarpa kurvor. Jag trivs mycket i just kuperad terräng då just förmågan att pressa i backarna är en av mina styrkor som löpare.

I onsdags var det dags för det första snabbdistanspasset förlagt till Ursviksterrängen. Ni som sprungit där vet att terrängen där är krävande och att man inte får något gratis i dess motionsspår. Jag värmde upp med löpning dit från mitt jobb och körde sedan en snabbdistans över 17 kilometer. Först körde jag 10an plus två extra kilometer i det nylagda (?) 7km-spåret. Snittet under dessa tolv kilometer var 3:38/km och det kändes riktigt bra i backarna. Under de avslutande fem kilometerna gjorde en fartökning och landade in dessa på 3:28/km. Av erfarenhet vet jag att just uppstartspass i terräng brukar vara ganska jobbiga. Farten finns där men förmågan att klättra i backarna saknas. Märkligt nog fungerade allt detta väldigt bra igår under snabbdistansen. Således en riktigt bra avspark mot Lidingö och kommande höstsäsong. Efter det att jag gick sönder innan Stockholm spär ytterligare på att jag är ruggigt peppad och motiverad.

Inga kommentarer: