2013-08-17

Enhörna Challenge 2013

I onsdags var det dags för årets första bantävling. Den första sedan SM i fjol på Stockholm Stadion. Efter skadan innan Stockholm Marathon hade jag loggat sex veckor löpträning och lika många banpass. Som vanligt är det alltid svårt att gå från marathonfokus med mycket landsvägslöpning och långa intervaller till banans tartan och snabba intervaller.

Under veckorna under semestern som spenderades hemma i Sverige lyckades jag lyxa till de flesta av banpassen med sällskap av Uhrbom och Ullevi-Fredrik men då jag väl begav mig över till Finlandslandet fick jag nöta tartanintervallerna för egen maskin vilket både är tyngre och svårare att göra då man inte får sparring och draghjälp. Länge velade jag mellan Enhörnas 10000m-lopp och Midnattsloppet samma vecka. Jag erkänner utan omsvep att backarna och landsvägarna på Söder lockade och passade mig mycket bättre än ett banlopp. Men Coachen stod på sig och tyckte att det var dags att göra en bra tid på bana och få lite tartankänning, landsvägsmillopp kryllar det av. 10000m-loppen växer dock inte på trän. Till slut gav jag efter och stälde in siktet mot 25 tartanvarv.

Platsen för Enhörna Challenge var satt till den klassiska platsen Södertälje IP där det svenska rekordet för 10000 m är satt av Jonny Danielsson 1989 med tiden 27:55. Eftersom trafiksituationen från Norrort till söder om Stockholm är helt katastrofal nu med alla vägarbeten så valde jag att ta mig dit med pendeltåg istället. På tåget mötte jag upp Coachen och tillsammans med klubbkompisen Korchak tog vi oss fram till idrottsplatsen där vi mötte upp några trevliga och välbekanta ansikten.

Ullevi-Fredrik skulle agera hare åt Umeås Andreas Fahlén som känt sig i bra form och därmed efterfrågat ett tempo runt 3:04-3:05/km. Jag själv var betydligt mer osäker på form och kapacitet och valde ett lite lugnare öppningstempo. Respekten för banlöpning och den mentalt svåra distansen 10000 med sina 25 varv är minst lika påfrestande som för skallen som för benen.

Strax innan start hade det börjat skymma svagt och det var väldigt lite vind, perfekta löpförhållanden med andra ord. Det blev dock lite krisigt precis innan start. Då jag med sju minuter kvar byter om till linne, shorts och tävlingsskor så upptäckte jag att jag glömt fästa upp nummerlappen på linnet. När jag väl bytt om och fått nummerlappen på plats så var det klent med tid och jag hann inte med några tempostegringar utan fick ta mig direkt till starten och uppropet.

Lite orolig över att jag skulle slamma upp direkt i början av loppet pga de uteblivna tempostegringarna och låg puls men uppenbarligen var redan flåset lite i gasen då jag blivit lite nervös av stressen kring detta. Starten gick och Ullevi tog planenligt täten och ledde oss genom det första varvet på 76'' vilket var lite för lugnt varefter det andra varvet blev klart snabbare ner mot låga 72''. Efter det stabiliserades farten och landade på runt 74''. Vid två kilometer hade farten legat runt 3:04/km och i samband med detta började Ullevi och Fahlén sakta dra ifrån tillsammans med John Kingstedt. Jag la mig i rygg på Oskar Majling med Daniel Lund i släptåg. Jag mins att jag inledningsvis tyckte tempot var ganska uppskruvat och jag var osäker på hur hårt det slet på mig. Coach Lamas skrek förtjänstfullt ut passertider vid varje varv vilket gjorde att jag hittade flyt och rymt i löpningen samt behöll fokus. Ganska exakt vid tre kilometer tappar Majling plötsligt ordentligt med fart men ungefär samtidigt hade jag börjat komma upp lite i flås och tyckte att tempot kändes ganska komfortabelt och kontrollerat. Tillsammans med Lund växeldrog vi varandra med att dra mellan ett och två varv vardera och hade ett riktigt bra samarbete.

5000 m passerades på 15:32 och ungefär här insåg jag att det borde gå att försöka pressa sig sista hälften med en måltid mot låga 31 eller allra helst strax under. Målsättningen innan loppet var att få en bra genomkörare och värdemätare om hur det stod till med form och tempo. Mellan 5000 m och 7000 m sjunker dock farten något, det är tröttheten som långsamt börjar göra sig påmind i kombination med att det fortfarande är mer än tolv varv kvar att löpa och skallen protesterar lite. Jag skulle inte kalla det en svacka men efter att ha studerat varvtiderna från loppet lite så är det här några onödiga och dyrbara sekunder fallet bort. Ullevi, Fahlén och Kingstedt hade sakta men säkert dragit i från och hade knappa 100 m på mig och Lund. Efter knappt 7000 m ser jag dock att Kingstedt fått släppa ledarklungan och nu tappar stadigt tempo. Med 2400 m kvar att löpa plockar vi upp honom och det blir kort därefter min tur att agera draglok. Kingstedts tränare (Synnerman) ropar ut direktiv åt honom att följa med i vår klunga och han lägger sig i släptåg. Med fyra varv kvar borde det vara min tur att bli avlöst med farthållningen men jag känner att Lund och Kingstedt har fått ge någon meter och svagt börjat att sladda. 1600 m är en ansenlig distans att påbörja en långspurt på men eftersom jag kände att jag hade det ganska gott ställt med krafter kvar så beslutar jag mig för att göra ett försök och lägger i en till fartväxel. Det är inte någon kraftig fartökning men det räcker för att skapa en lucka och sakta dra ifrån. Sista kilometern har jag runt 3:00-tempo och lyckas således springa ikapp lite av den tid som gick förlorad mellan den femte och sjunde kilometern. In i mål som tvåa med tiden 31:03.7m vilket jag var väldigt nöjd med och dessutom lite förvånad över. Med lite distans till resultatet så är jag naturligtvis lite besviken över att jag inte kunde grisa på hårdare och gjort sub31 men sett över hela loppet hade jag en positiv känsla nästan hela tiden och det blev aldrig så där jobbigt som det ibland kan bli på ett 10000m-lopp. Hade jag begripit att form och kropp skulle svara upp så bra hade jag nog vågat mig på en tuffare öppning ner mot låga 15:20 halvvägs och sedan försökt landa in en bit under 31 i mål.

Med tanke på skador och förberedelser måste jag dock vara både nöjd och lättad med resultatet och det ger mig både självförtroende och andrum inför den kommande träningen under hösten vars första stora mål är Lidingöloppet. Det skulle vara riktigt intressant med ett till 10000m-lopp på SM för att försöka vässa ner tiden ytterligare men tyvärr är jag bortrest med jobbet på en konferensresa till Svalbard i år så det krockar. Verkligen olyckligt.

Vad gäller segern på loppet så gick den ohotat till Fahlén som sprang i mål på finfina 30:35, ett ordentligt pers för honom. Ullevi-Fredrik gick som en klocka och drog honom i 8000 m innan han klev av. Sista 2000 m fick Fahlén således göra på egen hand.

Resultaten »

23 kommentarer:

Unknown sa...

guowenhao20150328
air jordan 11
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
tiffany jewelry
soccer jerseys for sale
nba jerseys wholesale
giuseppe zanotti sale
coach outlet
mlb jerseys
mont blanc
m a c cosmetics
lebron shoes
air force one shoes
foamposite shoes
mac cosmetics
coach outlet
adidas shoes
air force 1 shoes
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
coach outlet online
adidas outlet
air jordan shoes
michael kors handbags
ralph lauren
toms
kate spade handbags
marc jacobs
true religion jeans
coach outlet
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
chanel handbags,chanel bags,chanel outlet,chanel 2.55
hollister clothing store
giuseppe zanotti outlet
nhl jerseys wholesale
louis vuitton outlet uk
herve leger
links of london jewellery
michael kors outlet store

achang sa...

rolex watches uk
manchester united jersey
san francisco 49ers jerseys
atlanta falcons jersey
boston celtics jersey
hermes belt
hermes birkin
burberry outlet
soccer shoes
futbol baratas
coach outlet
nike air max uk
lebron james shoes
philadelphia eagles jerseys
cheap nike shoes
oakley sunglasses
hermes outlet
the north face outlet store
kansas city chiefs jerseys
north face jackets
chicago bears jerseys
chelsea jersey
los angeles lakers jerseys
ugg boots
michael kors uk
chanel handbags
chicago blackhawks jersey
tory burch outlet online
mulberry uk
christian louboutin uk
stuart weitzman boots
denver broncos jerseys
san antonio spurs jerseys
nike trainers
moncler coats
juicy couture outlet
new england patriots jerseys
air jordan shoes
gucci shoes
kate spade outlet
0619

Unknown sa...

20150623 junda
ray ban outlet
michael kors purse
toms shoes sale
cheap soccer jerseys
pandora charms
chanel outlet
true religion outlet
football jerseys
ray ban sunglasses
coach factory outlet
michael kors handbags
gucci handbags
true religion
michael kors
gucci uk
coach factory outlet
oakley sunglasses cheap
abercrombie and fitch
ralph lauren polo shirts
michael kors bags
coach outlet
oakley sunglasses outlet
true religion sale
oakley sunglasses
kate spade bags
retro jordans
toms shoes for women
ray ban outlet
hollister kids
kate spade bags
michael kors watches
ray ban glasses
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
toms outlet store

Unknown sa...

shijun 7.2
abercrombie
knockoff watches
abercrombie
jordan 4 retro
fendi bags
prada bags
oakley glasses
coach outlet
michael kors
lululemon
louis vuitton handbags uk
christian louboutin sale
adidas running shoes
ralph lauren outlet online
tory burch outlet online
louis vuitton handbags
copy watches
adidas shoes
oakley vault
toms.com
coach factory outlet online
michael kors uk
coco chanel
oakley outlet
new jordans
louis vuitton outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet online sale
abercrombie store
oakley outlet
air jordan 8
michael kors outlet
kate spade outlet
abercrombie outlet
louis vuitton handbags
hollister clothing store
coach factory online
kate spade
cheap toms

Unknown sa...

nike free uk
beats headphones
thomas sabo bracelet
real madrid jersey
gucci shoes
michael kors outlet
lacoste polo shirts
adidas wings
tod's shoes
vibram fivefingers
herve leger sale
air jordan gamma blue
cheap snapbacks
mulberry uk
burberry handbags
lululemon outlet
ghd hair
kate spade sale
louis vuitton
kate spade outlet
timberland outlet
michael kors outlet online
prada shoes
mbt shoes
beats headphones
the north face clearance
cheap ray ban sunglasses
karen millen sale
cartier love bracelet
atlanta falcons jersey
mac cosmetics
true religion
rolex watches
washington redskins jerseys
louis vuitton outlet
soccer jerseys
ray ban uk
ray ban aviator
michael kors outlet
michael kors outlet online sale
achang 0713

Unknown sa...

2015-7-27 xiaozhengm
michael kors
nike air force
mcm handbags
michael kors handbag
coach outlet online
burberry sale
oakley sunglasses
jordan uk
louis vuitton
longchamp outlet
jordan pas cher
rolex watches
coach outlet online
ray ban sunglasses
oakley store
fitflops sale clearance
borse louis vuitton
air max 90
oakley sunglasses sale
ray bans
chaussure louboutin
longchamp pas cher
kate spade handbags
ray ban outlet
christian louboutin sale
true religion jeans
burberry scarf
christian louboutin
cheap oakleys
kate spade bags
air force 1
gucci outlet online
burberry outlet online
pandora charms 2015
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
snapback hats wholesale
borse gucci
prada outlet

Unknown sa...

201591dongdong
toms outlet
cheap soccer shoes
jordans
coach outlet store online
michael kors outlet
louis vuitton
oakley sunglasses wholesale
abercrombie
mont blanc
louis vuitton
hollister clothing
ugg sale
ralph lauren outlet
ray ban outlet
louis vuitton handbags
adidas uk
cheap jordans
toms wedges,toms.com,toms promo code,toms shoes outlet,toms canada,toms shoes sale
celine outlet
toms shoes
hollister co
louis vuitton outlet
louis vuitton
coach factory
michael kors outlet
jordan 8
louis vuitton handbags
coach factory outlet
ray bans
louis vuitton
michael kors outlet
caoch outlet

Unknown sa...

lacoste shirts, http://www.lacostepoloshirts.cc/
jets jersey, http://www.newyorkjetsjersey.us/
instyler ionic styler, http://www.instylerionicstyler.com/
cheap ugg boots, http://www.uggaustralia.in.net/
vans sneakers, http://www.vans-shoes.cc/
canada goose outelt, http://www.parajumpers.in.net/
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
denver broncos jerseys, http://www.denverbroncos.org/
kansas city chiefs jerseys, http://www.kansascitychiefs.us/
black friday deals, http://www.barbourjacketsuk.co.uk/
new york knicks, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
puma shoes, http://www.pumaoutletonline.com/
cheap soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
ravens jerseys, http://www.baltimoreravensjerseys.us/
tiffany and co, http://www.tiffanyandco.in.net/
oklahoma city thunder, http://www.thunderjerseystore.com/
miami heat jersey, http://www.miamiheatjerseys.net/
boston celtics, http://www.celticsjersey.com/
cheap oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasses-outlet.us.com/
philadelphia eagles jerseys, http://www.philadelphiaeaglesjersey.us/
1015minko

Unknown sa...

ugg clearance
hermes bags
cheap oakley sunglasses
mac makeup
hermes bags
uggs on sale
louis vuitton handbags outlet store
michael kors factory store,michael kors outlet online sale,michael kors,kors outlet,michael kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
north face jackets
chanel handbags
belstaff jackets
louis vuitton outlet store
abercrombie fitch
canada goose jackets
michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
new york jets
fred perry shirts
hollister clothing store
pittsburgh steelers
winter coats outlet
oakley sunglasses
kobe 9 elite
air force one shoes
ralph lauren
wedding dresses
black friday
swarovski outlet
michael kors outlet,michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
cheap oakley sunglasses
longchamp bags
ddd1105

chenlina sa...

chenlina20151126
christian louboutin shoes
pandora jewelry
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
mont blanc pens
celine outlet
cheap nfl jerseys
chanel bags
canada goose
jordan 11
ugg clearance
oakley sunglasses
michael kors outlet
uggs on sale
uggs outlet
the north face outlet
timberland outlet
michael kors outlet online
michaek kors outlet
michael kors handbags
ugg boots on sale
tory burch outlet
toms shoes
abercrombie and fitch new york
cheap jordan shoes
canada goose outlet
vans shoes sale
air max 95
michael kors outlet online
cheap ugg boots
adidas superstars
soccer shoes
ugg sale
canada goose jackets
ralph lauren uk
ugg boots
ugg boots
cheap uggs for sale
ed hardy clothing
ugg sale
as

Unknown sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

louis vuitton outlet sa...

Kate Spade Outlet Toms Shoes Hermes Belt UGG Boots Outlet Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Store Outlet North Face Outlet Store North Face Outlet Store The North Face Outlet Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Outlet Timberland Boots Timberland Outlet Tory Burch Outlet Store Tory Burch Outlet Online Tory Burch Outlet Oakley Outlet Tory Burch Shoes
Michael Kors Outlet Ralph Lauren Outlet Gucci Factory Outlet Gucci Outlet Gucci Handbags Cheap Ray Ban Sunglasses North Face Jackets Prada Outlet Burberry Outlet Hollister Clothing Ferragamo Shoes Tiffany JewelryTiffany Outlet NFL Jerseys Cheap Jordans Oakley Outlet North Face Outlet Burberry Outlet Ray Ban Sunglasses Tory Burch Outlet
Chan Luu Sale Toms Outlet

Unknown sa...واليك تفاضيل اهم الحشرات التى تنتشر في المملكة
- النمل الابيض والاسود تنتشر بالمملكة عدد كبير من فصائل النمل المختلفه مثل النمل الابيض والنمل الاسود والنملة الصحراوية السوداء السامة وجميعها خطير على الانسان فالنمل الابيض يؤدى الى تلف النخل وانهيار المبانى فهى يعيش في مستعمرات تحت الارض ويتكاثر بسرعة رهيبة ولا يظهر على السطح الا بعد تدمير التربة اسفل المبانى فهو يتغذى على الخشب والمواد النباتيه ولابد من الاستعانة بشركة متخصصة في مكافحة النمل الابيض للتخلص منه وتلافي اخطاره فالاول تعد من افضل شركات مكافحة الحشرات وخدماتها تغطى جميع مناطق المملكة فالاول افضل شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض وافضل شركة مكافحة النمل الابيض بجدة وافضل شركة مكافحة النمل الابيض بمكة وافضل شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر وافضل شركة مكافحة النمل الابيض بالقصيم وتقوم ايضا بمكافحة النمل الابيض قبل البناء
شركة مكافحة النمل الابيض بالمدينة المنورة
الفبرونيل وهي مادة قوية جدا وفعالة جدا للنمل الابيض وهناك مادة البايفلكس
بايفلكس Biflex TC
المادة الفعالة : بايفنثرين :Bifenthrin 240غم/لتر
القضاء على مستعمرات النمل الابيض (الأرضة) قبل وبعد مرحلة الإنشاء
يرش سطح التربة قبل تغطيتها بالخرسانة
يرش محلول المبيد في خندق حول البناء على مستوى المنسوب النهائي

- مكافحة الصراصير
تنتشر في السعودية عدة انواع من الصراصير كالصراصير الامريكية والالمانية والشرقية وتعد خطيره لانها تنقل الميكروبات وتسبب الامراض للانسان من هنا جاءت اهمية مكافحتها والتخلص منها نستخدم افضل مبيدات مكافحة الصراصير المثبت فعاليتها وتغطى خدماتنا كافة مناطق المملكة فالاول تشتهر بانها احسن شركة مكافحة صراصير بالرياض واحسن شركة مكافحة صراصير بمكة واحسن شركة مكافحة صراصير بجدة واحسن شركة مكافحة صراصير بالمدينة المنورة

شركة مكافحة صراصير بالجبيل

Unknown sa...

شركة اتقان الرياض للديكور

يعد الديكور من اهم عناصر جمال المنزل ورونقه نقدم افضل ديكورات ودهانات بافضل الدهانات العالمية العالية الجودة ونتميز بتقديم احدث تصميمات الديكور العالمية التى تعمل على جعل منزلك انيقا فخما ومريحا عمليا بالاضافة الى خدمات تنظيف السجاد وتنظيف الموكيت وتنظيف الكنب بجميع انواعه
نتميز باننا الافضل والاعلى جودة ولكن اسعارنا في متناول الجميع
افضل شركة دهانات بالرياض
شركة ديكورات جبس بالرياض
شركة ديكورات بالرياض
افضل شركة تشطيب فلل بالرياض
افضل شركة تشطيب شقق بالرياض
افضل شركة تركيب ورق جدران بالرياض
شركة غسيل كنب بالرياض
شركة غسيل سجاد بالرياض
افضل شركة رش مبيدات بالباحه

eric yao sa...

Christian Louboutin Shoes True Religion Outlet Tommy Hilfiger Outlet
Michael Kors Outlet Coach Outlet Red Bottoms Kevin Durant Shoes New Balance Outlet Adidas Outlet Coach Outlet Online Stephen Curry Jersey Vans Outlet Ralph Lauren Outlet
Ugg Boots Sale UGGS For Women Skechers Go Walk Adidas Yeezy Boost Adidas Yeezy Adidas NMD Coach Outlet North Face Outlet Ralph Lauren Outlet Puma SneakersPolo Outlet
Under Armour Outlet Under Armour Hoodies Herve Leger MCM Belt Nike Air Max Louboutin Heels Jordan Retro 11 Converse Outlet Nike Roshe Run UGGS Outlet North Face Outlet
Adidas Originals Ray Ban Lebron James Shoes Sac Longchamp Air Max Pas Cher Chaussures Louboutin

Mamdouh sa...

شركة روائع

شركة نقل اثاث بالرياض
شركة نقل عفش بالرياض
نقل اثاث داخل الرياض
نقل اثاث خارج الرياض
ارقام شركات نقل اثاث بالرياض
شركات نقل اثاث بالرياض
افضل شركة نقل اثاث بالرياض
افضل شركة نقل عفش بالرياض
شركات نقل عفش
شركات نقل عفش بالرياض
نقل عفش داخل وخارج الرياض
نقل عفش خارج الرياض

شراء اثاث مستعمل بالرياض
شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض
ارقام الاثاث المستعمل بالرياض
محلات شراء الاثاث المستعمل بالرياض
حقين الاثاث المستعمل بالرياض

Unknown sa...

شركة تسليك مجاري المطبخ بالرياض
شركة تسليك مجارى الحمام بالرياض
level تسليك المجاري بالرياض
افضل شركة تنظيف بالرياض
تنظيف شقق بالرياض
شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة غسيل خزنات بالرياض
افضل شركة مكافحة حشرات بالرياض
رش مبيدات بالرياض
شركة تخزين عفش بالرياض
شركة تنظيف مجالس بالرياض
تنظيف فلل بالرياض
ابى شركة تنظيف بالرياض

رواد الحرمين sa...

تعتمد شركة الحرمين
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
على احدث الاجهزة وافضل الخدمات الاساسية التى تساعد فى تمتلك افضل الادوات المثالية والتى تنافس اقوى الشركات فى مجال
التسليك ومنها شركة طيوب التى لا تقل شركتنا اهمية عنها من حيث العمالة الفنية
شركة كشف تسربات المياه براس تنورة
المدربه على اعلى مستوى من الخبرة والمهارة التعرف على مكان التسرب والتعرف على الاسباب التى ادتت الى حدوثها فلا تتردد فى التعاون معنا

شركة كشف تسربات المياه بالخبر


شركة كشف تسربات المياه بالجبيل

شركة عزل فوم بالرياض

شركه عزل فوم بالدمام

Anonym sa...

If you are looking for tailoring tutorials and tips on making Applique visit our web, Visit here,,,!!!! when you want to see our web freshcutquilts

Anonym sa...

Fantastic blog you have here but I was wondering if you knew of any user discussion forums that cover the
same topics talked about here? I’d really love to be a part of online community where e-slovensko I can get suggestions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.

Mamdouh sa...

الاستشارات النفسية فى الرياض 
افضل دكتورة نفسية فى الرياض 
دكتورة نفسية بالرياض 
ارقام دكتورة نفسية بالرياض 
قهوجيين بجده ومكه
مباشرين مباشرات قهوة بجده ومكه
صبابين وصبابات قهوه بجده ومكه
مباشرين زمزم بجده ومكه
منسقين حفلات بجده ومكه

kareeem sa...

تركيب كاميرات مراقبة بالرياض
صيانة كاميرات مراقبة بالرياض
كاميرات مراقبة منزلية بالرياض
تركيب اجهزة حضور وانصراف بالرياض
تركيب نظام جهاز الانذار ضد السرقة بالرياض
افضل عروض لكاميرات المراقبة بالرياض
صيانة سنترالات بالرياض
اجهزة انذار حريق بالرياض
صيانة اجهزة انذار حريق بالرياض
دهانات ايبوكسي بالرياض
غسيل مجالس وكنب بالقصيم 
شركة تعقيم بالقصيم 
تنظيف وتعقيم وعزل خزانات بالقصيم 

kareeem sa...

كشف تسربات المياه بالرياض 
شراء الاثاث المستعمل بجدة ومكه
شركة نقل اثاث بالرياض
شراء اثاث مستعمل بالرياض
قهوجيين وصبابين بالرياض 
تخزين اثاث بالرياض 
قهوجيين وصبابين بجدة 
شركة تنظيف بالرياض 
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض