2013-08-29

Mot Svalbard

Det har hunnit bli torsdag vilket innebär avresa mot Svalbard. Det är alltså dags för den årliga konferensresan med jobbet som just denna gång går mot extremt nordliga breddgrader.

Personligen är jag ganska nyfiken på Svalbard, dess läge och natur. Det kanske inte är det resmål jag skulle åka till med familjen men tillsammans med kollegorna på jobbet passar det nog riktigt bra. Vi kommer befinna oss där från och med torsdag kväll och returnerar till svensk mark sent på måndag. Som vanligt är det ett extremt tajt schema med mycket konferens och aktiviteter. Jag har letat med förstoringsglas efter möjligheter att komma ut och rasta benen. Med lite flyt finns det några stressluckor men annars får det bli uppstigningen i ottan för lite lätt distans.

Ett annat orosmoln är hur pass möjligt det faktiskt är att genomföra löpning på Svalbard. Läser man lite på nätet möts man av blandad kompott. Vissa påstår att man kan springa vida omkring medan andra säger att man inte får röra sig utanför den lilla byn utan att ha med sig jaktgevär på grund av fara från isbjörnar (som det tydligen ska finnas fler av än antal människor på ön). Jag får nog reka lite på plats och höra mig för vad som gäller. Om det finns band på hotellet vet jag inte men mitt primära mål är att komma ut och njuta av naturen.

Jag återkommer med besked om hur det blev. Och hur många av mina kollegor som blev uppätna av isbjörnar.

2 kommentarer:

Olov sa...

Ha en trevlig resa till en intressant ö.
Om du nu skulle träffa på isbjörnar när du är ute o springer så kan det ju bli ett riktigt bra snabbdistanspass.

Unknown sa...

led shoes
chrome hearts
kobe 11
nike air max95
cheap jordans
adidas online shop
adidas tubular
yeezy boost
nike zoom
jordan 6