2013-08-14

Tävlingsdags

Snart dags att bege sig hemåt för en lättare middag. Därefter är det avresa mot Södertälje och Enhörna Challange samt den svåra distansen 10000 m. Länge velade jag mellan att springa detta lopp eller Midnattsloppet kommande lördag. Egentligen passar de tuffa backarna mig bättre än slät tartanlöpning men eftersom merparten av de kvalitetspass jag genomfört nu under semester har varit på just bana så är det väl lika bra att se hur det står till med banform och speed.

Normalt sett brukar det vara ett 10000m-lopp i slutet på augusti som förprepp till SM men i år kommer jag vara bortrest just under SM-helgen vilket också egentligen minskade behovet av att genrepa på bana. Men eftersom det går så pass få 10000m-lopp på bana under en säsong så tyckte Coachen att siktet skulle ställas mot just denna tävling och eftersom jag är en så snäll adept så följer jag hans direktiv. Jag är dock mycket osäker på hur det står till med formen. Det är så oerhört lätt att jämföra sig mot sina bästa bantider. Med tanke på marathonfokus och skada innan Stockholm Marathon så är jag lite försiktig med mål och ambitioner. Förhoppningen är att få ett hyfsat bra resultat som visar att träningen går åt rätt håll mot främst Lidingöloppet och sedan en kommande höst/vinter-mara utomlands. Det ska också erkännas att jag har en väldigt stor respekt för distansen 10000m. Den är otroligt svår att bemästra. Skalle, ben och flås ställs på yttersta prov och det är bara att hoppas att alla komponenter levererar. Är det någon av dessa som inte gör det blir det ofta fruktansvärt jobbigt att borra runt 25 varv med en lagd ansträningsnivå precis runt vad man klarar av.

Nåväl, ingen idé att fundera för mycket utan helt enkelt bara ta sig dit, värma upp och göra så gott man kan. Återkommer med rejsrapport.

Inga kommentarer: