2013-09-16

Åter helg

Den gångna helgen var markant lugnare än den innan. Visst var det en hel del aktiviteter men nu var Mamma Marika tillbaka på hemmaplan och allt blir så klart lättare då.

Lördagen inleddes med fotbollsturnering för Elias. Skörden blev tre matcher, tre vinster och tre mål. Allt goda ting är tre. Jag avverkade tre set om sex kilometer som var det jag hann skrapa ihop i pauserna mellan matcherna. Inte optimalt men eftersom det inte fanns några andra möjligheter att logga lite mil så fick det duga. Efter turneringen var det lite matshopping, hårklippning innan vi faktiskt hann med lite relax i vardagsrumssoffan och tv-spel. Mycket uppskattat.

På söndagsförmiddagen åkte jag över till Enebybergs IP där jag mötte upp Lars Södergård, Uhrbom och Linus Nilsson. Mäkta trevligt sällskap och som ni säkert förstår fanns det en hel del att prata om. Lars hade nyligen mosat in 29:43 på 10000m under SM och det måste man så klart höra alla detaljer om. Sedan hade vi Uhrbom som alltid står i händelsernas centrum. Först Finnkampen förra helgen och sedan Stockholm halvmarathon dagen innan. Även Linus som haft en besvärlig säsong hade en del att berätta så de två timmarna ute i terrängen gick väldigt snabbt. Eller alltså, tempot var kontrollerat men den upplevda tiden under långpasset gick fort. Ja, ni förstår precis vad jag menar. Med knappa halvtimmen kvar började Lars bli lite rastlös och ville testa hur benen svarade på en tempoökning ner mot tilltänkt tävlingsfart inför LL. Uhrbom hade redan vikit av och Linus backade ur så ansvaret förr på mig. Dessutom skulle jag inte hitta tillbaka till parkeringen om jag inte hade Lars under uppsikt så det var bara att ta rygg på honom så länge ben och bränsle räckte. Ganska segt under denna fartökning men jag hade ändå 15 mil loggat under veckan med två bra kvalitetspass vilket fick räcka.