2013-09-11

Återvänder till terrängen

Efter helgens hektiska schema och dramatik kändes det skönt att få logga några rutinmässiga träningspass innan det i tisdags var dags att skärpa till farten lite extra och bege sig till Ursvikterrängen för att fortsätta grundandet inför Lidingöloppet. Egentligen bara två hårda veckor kvar på programmet innan den sista veckan innan tävling dras ner på mängd och intensitet en aning och istället fokuseras på kost, sömn och återhämtning i största allmänhet. Alltså bara ett fåtal nyckelpass kvar att vässa upp formen och terrängkapaciteten ytterligare.

Tack vare mycket god sparring i terrängspåren av Ullevi-Fredrik har mina kvalitetspass dels gått riktigt bra och dels avverkats markant snabbare än både skissen angett samt jag siktat på. Självklart en svår balansgång då att inte pressa på för hårt och dra på sig någon onödig skada. Detta skedde förra året då jag med tre veckor kvar till tävlingen drog en baksida och tvingades upp på cykelhelvete. Beslutet att starta på loppet tog jag kvällen innan men märkligt nog var ben och skalle i perfekt harmoni trots de miserabla förberedelserna och perset hyvlades ner med knappt en minut.

Detta pass började med en riktig kris. Upptäckte kort innan avresa från jobbet att jag glömt klockan hemma. Eftersom jag nästan åker förbi Coachen då jag tar mig till Ursvik chansade jag och ringde honom i hopp om att kunna låna en klocka av honom. Detta visade sig vara rena lyckokastet då Coachen precis var på väg ut men hann lämna över sin klocka till mig som jag naturligtvis tacksamt tog emot. Att springa distans utan klocka går väl ann (även om jag inte gillar det) men att pressa intervaller och snabbdistans utan klocka det skulle verkligen inte varit optimalt.

Skissen denna gång bestod av ett varv på 10km-slingan och sedan fem stycken avslutande terrängtusingar med pausjogg på 30''. Landade in den första milen med 3:39-snitt vilket kändes kontrollerat. Därefter väntade tusingarna som gick på bitvis svårlöpt underlag. Inte så kuperat men slingrigt och ojämnt underlag vilket påverkade teknik och flyt markant under dessa. Tusingarna hamnade mellan 3:11 och 3:17 vilket var helt ok.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nice blog here! Also your web site loads up fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my website loaded up as fast as yours lol

Feel free to visit my web page; мазо

Anonym sa...

I don't even know how I finished up here, however I believed this publish was once great.
I don't realize who you might be but definitely you are going to a famous blogger should you aren't already.

Cheers!

Look into my web-site - mujeres solteras

Anonym sa...

Yeah bookmaking this site wasn’t a terrible decision as it is a fantastic post!


Feel free to visit my web blog - getting rid of acne scars