2013-09-25

Behandling och vila

Vilan och lättningen inför Lidingöloppet har börjat nu. Det är inte lätt men någon måste göra den och ansvaret faller föga överraskande på mig.

Igår (tisdag) genomförde jag det sista fartpasset innan tävlingen. Det var korta ryck genom Ursviksterrängen som gällde med fokus på att springa avslappnat och att sätta tekniken uppför och nerför backarna. Skissen var 3/4/5/4/3', pj: 2'. Allt kändes bra och jag kunde flyta fram kontrollerat. Ute var det kyligt och höstlöven låg spridda utmed banan, noga att sätta ner fötterna ordentligt så man inte åker på en stukning så här nära på loppet.

Idag (onsdag) var det behandling hos Salov för att serva upp ben och rygg. Terrängen sliter inte lika hårt som att nöta asfalt så det mesta kändes ok i kroppen och Salovs hårda nypor pressande inte fram så många tårar i mina ögon som de normalt sett brukar. Till på köpet var det vilodag också vilket jag hoppas gör att kroppen absorberar vilan extra mycket.

Inte mycket tid kvar att vinka på nu innan tävlingen på lördag men jag lovar att skriva ett par rader innan rejset om de förmodade svenska toplöparna, deras chanser och kapacitet.