2013-09-18

Bra ben

Det gick fort men nu är hösten här med besked. Veckan inleddes med hällregn och gråmörk himmel. Turligt nog har det varit uppehåll under eftermiddagarna då jag kört dagens första distanspass. Märkligt nog har benen sedan söndagens långpass varit oroväckande lätta. Det kan ju antingen betyda att man missat formtopningen innan Lidingö, fast det tror jag inte då jag inte gjort någon lättning än. Eller så betyder det att barnen dragit hem tillräckligt med fientliga bakterier från skola och dagis och att mitt immunförsvar till slut brakar ihop. Det kan konstigt nog bli så att kort innan en sjukdom så känns kroppen tipptopp och man bara leker sig igenom passen. Sedan slår klubban till och man får inta horisontellt sängläge.

Idag var det backpass kommenderat på bandet hemma i källaren. Anledningen till detta är att denna vecka är extremt tuff då det är tre föräldramöten på skola och dagis. För att få allt att gå ihop då med träning, jobb och barnens övriga aktiviteter så måste allt planeras in i minsta detalj och det finns inget utrymme för oförutsedda händelser. Vi har även fått hjälp av Farfar som tar Venla till hennes fotbollsträning vilket så klart underlättar mycket.

Då Mamma Marika var på föräldramöte ikväll var jag delvis ensam hemma med barnen. Jag kunde därför inte köra mitt kvalitetspass i terrängen utan fick köra det på löpbandet. Skissen var 4x3km där farten sänktes för varje kilometer i varje serie medan lutningen ökades. Jag genomförde ett liknande testpass innan fjolårets Lidingölopp och fick då slita på en del för att ta mig igenom det. Skillnaden idag var enorm. Jag lekte mig bokstavligen igenom passet, till exempel var min maxpuls under passet lägre än snittpulsen för vissa intervaller jämfört med fjolåret. Så precis som jag skrev inledningsvis så blev jag direkt orolig för att nåt är mysko med kroppen och att jag inom kort kommer ligga däckad i någon influensa. Den som lever och tränar får se.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du klarar dig från att bli sjuk.
Annars är ju drömscenariot att få en latent förkylning precis innan ett viktigt lopp: då blir det åka av!
Har samma erfarenhet: man brukar få en grym formtopp några dagar innan en förkylning.

Patrik Engström sa...

Du har helt rätt, en latent förkylning precis innan ett lopp vore nåt. Jag har nog dessvärre aldrig tajmat in en sådan då jag ganska sällan är sjuk. De få fall jag kan erinra mig har jag kanske landat in ett intervallpass med kanonvärden för att kort senare insjukna.

Men nu hoppas jag bara hålla mig hel och frisk i några få dagar till sedan får gärna en (kort och mild) förkylning slå till! :)

Unknown sa...

www1027longchamp outlet
ugg boots clearance
adidas yeezy

louboutin shoes
louboutin shoes
canada goose outlet
pandora charms
christian louboutin shoes
ralph lauren ukjan sa...نقل عفش من الرياض الى الامارات
نقل عفش من الرياض الى الاردن نقل عفش من الرياض الى الاردن