2013-10-09

Alvar tar hem spelet

För någon vecka sedan var det dags för Elias och Alvar att få sina tänder undersökta hos tandläkaren. Elias hade sin 9års-kontroll och Alvar sin 3års-kontroll. Jag lyckades med konststycket att planera in båda två efter varandra vilket sparade en massa värdefull tid. Det är i sådana stunder man som förälder blir lite både lättad, stolt och sträcker på sig en aning extra.

Att Elias skulle gapa lydigt och fint och visa sina gaddar var inget vi som föräldrar var särskilt oroliga över. Men när det är premiär för en treåring hos tandläkaren finns det så klart en viss möjlighet att barnet totalvägrar att öppna munnen då det väl ska undersökas. Således en liten nerv men det var tydligen helt i onödan. Alvar gapade stort och fint och lät tandläkaren gräva runt bäst hon ville. Det är i sådana stunder man som förälder blir lite både lättad, stolt och sträcker på sig en aning extra.

En liten stund senare var det dags att säga farväl till tandläkaren för den här gången. Tandläkaren var nöjd, både med barnens tänder, deras tandborstning och väl uppfostran. Sällskapet tackade för sig med Alvar längst bak i ledet. Precis i sista sekund då vi var på väg att lämna mottagningen vänder sig lille Alvar om, fyrar av sitt charmerande leende, och rundar av det hela med:
"Hej då dumskallar!"

Det är i sådana stunder man som förälder man inte blir lättad, inte blir stolt och framför allt inte sträcker på sig en aning extra.

2 kommentarer:

Lewis Korir sa...

Äsch, det där har han säkert plockat upp på dagis!

jan sa...


تنظيف منازل بالدمام تنظيف منازل بالدمام
تنظيف منازل بالاحساء تنظيف منازل بالاحساء
تنظيف منازل بمكة تنظيف منازل بمكة
تنظيف منازل بجدة تنظيف منازل بجدة
تنظيف منازل بالمدينة المنورة تنظيف منازل بالمدينة المنورة