2013-10-16

Bagagestöld och medelhavskryssning

Det var varit lite tyst och dåligt med uppdatering av bloggen de senaste dagarna. Anledningen till detta är att det varit hektiskt mot slutet av förra veckan på jobbet. Många saker som skulle bli färdiga då familjen denna vecka befinner sig på semester på en medelhavskryssning. Trots detta lyckades jag ändå få till en ganska bra träningsvecka. Under tisdagen körde jag det första maraförberedande passet inför Valencia marathon. 90 minuter snabbdistans runt Sundbyberg, Alvik och Kungsholmen. Farten ökades progressivt från 3:54 ner till 3:19/km. God känsla och jag kunde rulla på helt avslappnat. Ett mycket bra avstamp och det verkar som om den goda höstformen efter Lidingöloppet är konserverad. Under den andra halvan av veckan blev både jag och familjen rejält snuviga så jag ställde in veckans andra kvalitetspass men bibehöll ändå distansen.

På lördag morgon reste familjen till Rom där vi skulle möta upp övriga finska släkten. Mamma Marikas föräldrar fyller båda 60 år och hela familjen skulle fira detta med en gemensam medelhavskryssning. Svärföräldrarna som bilat ner till Italien mötte upp oss med bil vid flygplatsen och tillsammans tog oss vi in till centrala Rom för vidare sightseeing och middag.

Efter middagen upptäckte vi till vår förskräckelse att svärföräldrarna haft inbrott i sin bil där vårt bagage förvarats. Alltså var hela skiten borta. Familjens kläder, badutrustning, skor, sandaler, vindjackor mm. Dessutom hela paketet av mina löpshorts, linnen, t-shirts, pulsband, skor etc. Det enda vi hade kvar var min kamerautrustning.

Som ni säkert förstår var det inga direkta muntra miner. Bortsett från det som försäkringsbolaget förhoppningsvis täcker så finns det saker som inte längre går att få tag på. Dessutom hade vi packat ner de bättre plaggen för resan. Inte nödvändigast de finaste men de som kanske sitter bäst och man betraktar som sina favoritplagg. Och det kanske värsta av allt, dagen därpå var det kryssning vilket innebar en hel vecka ute till havs med korta landstigningar på vissa orter. Således väldigt få tillfällen att komplettera packningen med kläder etc. På söndagen hade vi bara två timmar på oss att handla det vi blivit av med vilket var så gott som omöjligt. Dessutom var det söndag och inte alla butiker var öppna då. Under två extremt hektiska timmar panikshoppade vi det allra nödvändigaste i ett fåtal affärer som var öppna på Roms centralstation. Ingen idealisk situation men vi hade inget val. Barnens kläder lyckades vi hantera hyfsat. Men för min och Mamma Marikas del var det svårare. Inte många butiker att välja mellan och många kläder som varken passade eller som vi upplevde passade vår stil. Alltså fick vi köpa en del plagg vi egentligen inte ville lägga pengar på men dessvärre mer eller mindre var tvungna så vi kunde klara oss på resan. Till på köpet hade alla butiker växlat från sommar till höst/vinter-kollektion så det gick inte att hitta kortärmade tröjor eller shorts. Perfekt då man ska på sol/bad-kryssning.

Resultatet blev väl acceptabelt med tanke på omständigheterna men faktum kvarstår, vi har extremt dåligt med kläder och det finns nästan inga möjligheter att komplettera detta under resan. Underkläder, strumpor, träningskläder, t-shirts och shorts är akuta bristvaror. Familjen i brygga med andra ord. Men vi reser oss!

Återkommer i en senare bloggpost om hur resan går och hur/om jag lyckas logga lite träningsmil på båten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Zynga ha presentado recientemente los accesorios exteriores para el juego en un intento de expandir el juego.
La selección tiene actualmente opciones para apagar
y reiniciar al igual que con los diseños anteriores .my web-site :: whatsapp para pc ()

Anonym sa...

It's really a nice and useful piece of info. I'm satisfied that you just shared this useful info with us.
Please keep us informed like this. Thank you for sharing.


Also visit my site ... Chemist Direct Healthcare Products