2013-10-20

Många stopp blir det

Medelhavskryssningen lider mot sitt slut. Den började utan tvekan i moll men har under resans gång övergått till dur. Under den snart veckolånga resan har vi lagt till vid land vid fyra tillfällen. 

Första stoppet var i måndags då vi gick i land i Messina på Sicilien. Inte så mycket att se egentligen så vi promenerade mest runt i närområdet. På onsdag anlände vi till Athen i Grekland. Vädret var dessvärre inte så bra, ganska kyligt och regn. Då hela familjen saknade regnkläder pga bagagestölden så blev det lite påfrestande med regnet efter ett tag. Vi han dock se en skvätt av Akropolis innan vi tog bussen tillbaka till båten. 

Nästa anhalt på resan var Kusadasi i Turkiet. Vädret var bättre och vi tog en utflykt till en stor gladiator- och teaterarena i Ephesus. Romarna hade upprättat denna mäktiga arena med tempel som kunde ta upp till 25000 åskådare. Innan vi återvände till båten avnjöt vi en äkta turkisk kebab som smakade riktigt bra. 

Sista anhalten var nog den bästa då vi kom till Chania på Kreta. Vädret var strålande vackert och havet blått och inbjudande. Denna stad var inte lika kaotisk och hektisk som de andra vi stannat till vid. Med tre barn och fler än så kusiner i samma åldrar uppskattades det faktum att barnen fick lite mer utrymme att sträcka ut benen på. Vi promenerade runt i stan och fönstershoppade lite och njöt av det fina vädret och omgivningen. 

Båten i sig har också varit imponerande. Först och främst storleken, den är enorm. Vidare har inredning och utsmyckning på hela båten varit väldigt lyxig. Servicen har varit förstklassig och det har inte saknats aktiviteter att göra. Pooler, jacuzzi, massor av restauranger, shower, butiker, minigolfbanor, gym, basketplan, ishall, klättervägg och områden/aktiviteter för barn i olika åldrar. Mat har det serverats i gigantiska lass. Allt ingår så det är bara att äta och beställa precis vad man orkar och önskar. Förrätter, huvudrätter, efterrätter, kaffe och kakor. Allt. Det finns till och med glassmaskiner placerade runt om på båten där man kan servera sig själv när man känner för det. Och folk äter. I lass. De äter inte med förstånd. Även jag har ätit mycket men ändå bränt bort det och lite till med motion. 

Vad gäller löpningen så har jag lyckats hålla uppe träningen riktigt bra. Gymet på båten har varit över förväntan. Över 20 löpband uppradade med fönster utsikt ut över hav eller hamn, svårslaget. Jag har snittat in över 20 km varje dag vilket jag med tanke på resomständigheterna är ett bra utfall. Dock börjar jag bli en aning less på band då alla kilometer jag avverkat varit inne och inte utomhus. Två riktigt bra kvalitetspass har jag även hunnit med att genomföra. Det första var långintervaller enligt: 3/4/5/6 km @3:19, pj 5' @4:15. Alltså fyra intervaller i ökande längd från tre till sex kilometer i 3:19-fart med pausjogg mellan dessa i fem minuter i 4:15-fart. Riktigt bra genomförande och jag behövde inte ens ta i för att ta mig igenom passet. Några dagar senare var det dags för en snabbdistans över 60' i ökande fart var 7.5e minut från 3:30->3:10 enligt 3:30/27/24/21/18/15/12/10. Låren lite sargade pga löpningen på hårda löpband och dessutom ett ganska tufft pass. Formen har dock varit så grymt bra på sistone så jag visste att jag ändå skulle forcera mig igenom passet utan större besvär. Första 15 minuter var lite aviga innan benen kom in i flytet och jag sedan bara kunde flyta igenom passet. Låren lite stela men jag var knappt ansträngd flåsmässigt. Märkligt nog kändes det bättre och lättare allt eftersom farten ökades. Återigen ett riktigt bra utfall. Sakta men säkert börjar jag svarva upp kroppen och anpassa den för marathondistansen och den tilltänkta målfarten. Jag är ohyggligt sugen på att springa Valencia marathon om ett par veckor. Trots att självförtroende och form redan nu är bra så har jag ytterligare några veckor på mig att vässa upp dessa komponenter ytterligare vilket så klart känns stimulerande. Gäller bara att hålla sig frisk och skadefri fram tills dess. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Women brazilian hair is Great product. the hair is excellent, I have worn it for 3 weeks and it is still very silky and tangle free. I was super nervous because my hair bundles uk is so short, but it looks amazing. Human Hair Straight Wigs ebay, Women brazilian hair bundles cuticle cut hair is absolutely amazing so thick from top to bottom! There is brazilian hair uk is great quality! Myself and my clients are always so satisfied.

jan sa...


الرائد افضل شركة تنظيف و غسيل خزانات بالمدينة المنورة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة وتقوم اياب تقيمها بالاشعه الفوق البنفسجية

تنظيف خزانات