2013-11-27

Genomförd säsongsvila

Tiden efter Valencia Marathon ägnades helhjärtat åt säsongsvila. En hel generös vila utan ett enda löpsteg eller träning för den delen heller. Eller det är lite ljug, på vilans sista dag (söndag) pallade jag inte rastlösheten längre och satte mig upp på cykelhelvetet och trampade av en timme för att stilla själen en aning. Bortsett från det återfallet så bestod veckan faktiskt av enbart vila och återhämtning. Detta var ack så välbehövligt. Inte bara efter urladdningen utmed Valencias gator utan även på grund av det faktum att jag varit igång över ett år med träning utan någon viloperiod. Under denna tid hann jag förbereda mig inför tre maror men dessvärre bara springa två av dessa då jag sista veckan innan Stockholm fick min skada i benet.

Hur som helst så upplevde jag viloperioden som givande och försökte njuta av den så gott det gick. De två första dagarna efter Valencia spenderades tillsammans med Coachen, Månlopps-Frida och Örebros stolthet 'Rosen' i Barcelona och hemresan därifrån. Framför allt en god och mäktig tapasbuffé i Barcelona sticker ut som huvudnummer under dessa dagar. Väl tillbaka på svensk mark var det bara att återvända till jobbet och ta i tu med vardagen igen. Att få träffa och umgås med familjen igen efter fyra dagar frånvaro var också precis lika underbart som det låter.

I måndags denna vecka var det dags att återigen snöra på sig skorna och testa benen. Normalt sett brukar jag efter en mara springa igång igen lite tidigare än en vecka (alltid nya lopp som det ska förberedas för) men tack vare säsongsvilan och den längre återhämtningen var benen helt fria från smärta och krämpor och skallen sugen på att börja nöta mil igen. Reflekterade precis innan startuppasset att materialet (läs: kroppen) inte kommer kännas så här fräsch på cirka ett år igen innan det är dags för nästa vila. Jag ska be att få återkomma med lite reflektioner efter maran och även presentera mellantider från loppet. Håll ut!