2013-11-05

Helgsammanfattning

Efter dubbelblocket i mitten av förra veckan rullade jag bara lätt distans dagarna efter. Under lördagen åkte Mamma Marika med Alvar och Venla till simhallen medan jag och Elias begav oss till mässan GamEx i Kista för att se det kommande spelutbudet. Egentligen var mässan en besvikelse. Trots att både PS4 och Xbox One presenterades och möjliggjorde testspelande så tyckte jag ändå mässan inte bjöd på så mycket annat. Det var ganska tunt med spel som visade och framför allt gjorde Nintendos frånvaro ett stort avtryck. Jag hade verkligen sett fram emot att se några av deras kommande titlar. Dessutom var spelen som visades mycket inriktade mot den äldre publiken. Det var mycket FPS-spel eller Zomieslakt. Inget fel med detta men då mässan säkert lockar en hel del barn och jag själv hade med Elias så hade jag uppskattat en större variation bland de speltitlar som det bjöds på.

På söndagen var det dags för det kanske riktigt sista långa hårda passet innan Valencia. Skissen bestod av en snabb uppvärmning i tolv minuter från 4:15 ner till 3:45/km. Sedan en 40 minuter lång snabbdistans runt 3:30/km, fem minuters pausjogg innan stygg avslutning på 50 minuter i ökande fart från 3:25 ner till 3.15. Jag mötte upp Ullevi-Fredrik vid Överjärva och tillsammans arbetade vi oss runt Hagaparken och tillbaka via Universitetet och Bergshamra. Ullevi hängde med på de tjugo första minuterna på min sista 50'-intervall innan jag själv avslutade den. Totalt fick jag ihop 32 km på 1:53 och benen var alerta och fina hela vägen igenom. Flåsmässigt fick jag jobba lite mot slutet men det var hela tiden kontrollerat och förmodligen en reaktion på de riktigt tuffa senaste träningsveckorna. Det är dags för successiv lättning från och med nu och jag har boostat självförtroendet enormt efter utfallen på dessa hårda drabbningar jag utsatts för.

Efter passet fanns det ingen tid för vila eller återhämtning. Farfar kom förbi och tillsammans begav vi oss till Friends Arena för att se AIK mer eller mindre spela ut Helsingborg som kom på besök. Detta var första gången alla vi besökte arenan och vi var alla nöjda med matchen. Efter den var det fortsatt hast vidare till Elias och Venlas simträningar. Med andra ord en söndag som innehöll en hel del aktiviteter. Alla med gott utfall.

Inga kommentarer: