2013-11-20

Valencia Marathon 2:21.42

Trött men nöjd över 2:21.42 på Valencia Marathon.

Jag är tillbaka i Sverige efter resan till Spanien och Valencia marathon. Jag har behövt ett par dagar att smälta alla intryck, hämta andan en aning och även att passa på att njuta av säsongsvilan som nu råder veckan ut. Som jag redogjort på bloggen de senaste veckorna så har träningen och fokus legat mot Valencia Marathon. Jag hade en bra uppbyggnadsperiod inför Lidingöloppet och fick precis det besked jag önskade efter det loppet. Träningen hade bitit riktigt bra och det var dags att få lite avkastning på den nedlagda tiden inför Stockholm marathon som dessvärre slutade med skada. Efter ett par veckor med renodlad marathonförberedelser och en medelhavskryssning där mer eller mindre hela kläd (och löp)garderoben blev stulen så var det nu dags att resa ner till Spanienlandet och släppa loss benen utmed Valencias gator. Känslan var riktigt god inför loppet.

Träningen hade gått oförskämt bra. Jag hade fått vara hel och frisk och loggat alla kvalitetspass som Coachen hade skissat upp åt mig. Självförtroendet var på topp sedan Lidingöloppet och jag var fortfarande hungrig trots en lång säsong som faktiskt inleddes för lite drygt ett år sedan då det skulle grundas inför Tokyo marathon. Resan till Spanien inleddes med att flyget till Alicante var försenat. Coachen, jag och Månlopps-Frida anlände sent på fredagsnatten till vårt hotell. Fick dock i mig några sömntimmar vilket indikerade att nervositeten inte hade slagit till än. Lördagen var dock lugn och fin. Vi tågade till Valencia och tog oss till vårt hotell som låg bara fem minuter ifrån start- och målområdet samt expon där vi hämtade ut nummerlappar. Därefter var det bara att spendera timmarna innan loppet i horisontalläge med avbrott för matintag. Loggade inte många sömntimmar natten innan loppet men det var mer eller mindre väntat och jag bestämde mig för att inte stressa upp mig för det.

Tävlingsdagen bjöd på morgonen med lite småkyligt väder men svag vind vilket var helt perfekt. Uppvak tre timmar innan start, intag av frukost och sedan lite avkoppling och tio minuters uppvärmningsjogg innan det var dags att byta om till tävlingskläder och bege sig till starten. Temperaturen hade stigit och det var runt tolv grader, solsken men lite bitit i skuggan. Jag velade lite om klädsel men bestämde mig i sista sekund för att springa i shorts, linne och armvärmare. Laddad men samlad innan start och hade lovat mig själv att spänna bågen och försöka ta detta tillfälle i akt.

Inga konstigheter i starten som kändes märkligt lugn och kontrollerad. Inga tokrusningar utan folk tog sig genom de första hundra meterna utan att någon stod på öronen. Strax därefter varvade klungan av knappt 20 afrikanska löpare upp tempot och sedan såg man inte så mycket mer av dem. Det ryktades om att det var ett tiotal afrikaner med personbästan under 2:10 och de siktade så klart på nytt banrekord (2:07.59) och de extra dollars som detta skulle medföra. Jag lyckades inte se några kilometerskyltar under de två första kilometerna vilket stressade upp mig en aning. Trots att man är ganska tränad och inkörd på en viss marafart så är det väldigt lätt hänt att man spettar på för hårt i början då adrenalinet pumpar genom kroppen och benen är fjäderlätta till följd av lättning och formtoppning. Tre kilometer klockade jag tillslut på 9:54 vilket innebar att de hade snittats in på 3:18/km. Efter detta kunde jag klocka av majoriteten av kilometerna under loppet för hand. Jag var oerhört koncentrerad på uppgiften och så länge jag höll kilometerna runt låga 3:20 var jag nöjd och satte fokus mot nästkommande.

Jag hamnade dessvärre ganska omgående i ett litet vakuum och kunde egentligen inte göra så mycket åt det. Bakom mig var det en stor lucka och framför mig fanns det en trio av löpare som låg retligt 30 meter framför. Jag ville inte kosta på mig en fartökning då jag var rädd att jag skulle dra på mig syra och förbruka dyrbart glykogen i samband med detta. Första milen noterade jag på 33:23 och sedan fortsatte jag bara beta av kilometer efter kilometer och insåg till min förvåning att det kändes väldigt lätt och behagligt trots att farten låg mot låga 3:20/km. Halvan passerades på 1:10.20 vilket fick mig att haja till en aning. Detta var en hårdare öppning än jag någonsin gjort tidigare och kanske lite snabbare än jag hade skissat på initialt. Men eftersom det fortsatt kändes väldigt kontrollerat beslöt jag mig att fortsätta i detta tempo. Strax efter detta passerade jag en löpare som blivit avhängd av den tidigare trion framför mig.

Under hela loppet tar jag inget annat än vatten. Jag hade inte möjlighet att lämna in mina egna flaskor till arrangören men det gjorde egentligen inget. Jag har aldrig behövt ta någon energi-gel under mina marathon men normalt sett brukar jag föredra sportdryck. Under detta lopp serverade funktionärerna dock vatten direkt ur vattenflaskor som det gick utmärkt att greppa i farten och sedan försöka ta några snabba klunkar löpandes.

Strax innan 30 kilometer drabbas jag av en liten mental svacka. Ungefär här börjar jag känna av vissa trötthetssymptom och jag inser att det fortfarande är en ansenlig distans kvar att löpa. Med andra ord gott om tid att sabba allt jag jobbat för nu under nästan tre mil. Detta förstärks av det faktum att jag också nu befinner mig i banans svåraste parti med lite svaga motlut på vissa ställen. Gnisslar lite tänder och tampas med några negativa tankar. Tar till sist kommandot över skalle och ben och betar sakta men säkert av ytterligare några kilometer. Temperaturen har nu stigit och på vissa ställen ligger solen på och jag inser att jag borde göra mig av med armvärmarna. Gör till slut bedömningen att strunta i detta då jag inte vill sabba löprytmen. En av löparna i duon 30 meter framför mig kliver helt plötsligt av banan och någon kilometer sedan är jag ikapp den då ensamme löpare och går om direkt. Det känns dock som om han försöker spjärna emot och dra nytta av min rygg men får ändå 20 meter tillgodo på honom. Mellan 30 till 35 kilometer springer jag inte längre på cruise-control. Istället för att landa in varje kilometer behagligt får jag nu anstränga mig mer och mer. Det är inte längre en självklarhet att de klockas in på låga 3:20 utan nu är jag mer eller mindre lättad då jag ser att jag fortfarande håller dem under kontroll. Mellan 35 och 40 kilometer ökar ansträngningen ännu mer och jag börjar nu bli tung i framsida lår. Även min andning är nu mer ansträngd. Coachen som korsat banan på otaliga ställen och peppat mig dyker upp med 39km-markeringen och eldar på mig. Jag är inte helt säker på vad han säger till mig men det ger mig en ytterligare och välbehövlig injektion. Behåller fart och fokus fram till kilometer 40. Härifrån och in i mål går jag på rött. Jag landar nu in dessa strax över 3:30 och jag måste spänna mig i löpningen och försöka att knyta ihop säcken så gott det går. Löparen jag passerade vid 32 km flyger förbi mig i ett huj och distanserar mig knappt 20 sekunder in till mål.

Avslutningen sista kilometern innehåller det mesta. Avsmalnande publikgångar likt Tour de France, en galen speaker som skanderar ut mitt namn och manar publiken att göra det samma. Skarpa kurvor och en episk svårslagen målraka rakt över en damm/pool. Faktum är att målgången är så fantastisk att det är svårt att beskriva den. Det är även lite tråkigt att jag är så trött mot slutet att man inte riktigt kan ta in eller bry sig om hur ohyggligt vacker den är. Men med mina sista krafter spurtar jag in mot mål och klockar mig på 2:21.42 och en 15e placering (andre europé?) samt segrare i M35-klassen. Jag persar med knappt två minuter och är ohyggligt nöjd över min prestation. Trots den hårda öppningen på halvan med 1:10.20 har jag bara tappat 62 sekunder under min andra halva vilket gör att den gick på 1:11.22. Tiden placerar mig även som tredje svensk på årsstatistiken.

Väl i mål återhämtar jag mig snabbt. Solen värmer, jag är hög på endorfiner och benen är i riktigt bra skick. Jag byter några ord med den litauiske löparen som passerade mig sista kilometerna in mot mål och promenerar sedan i maklig takt tillbaka till hotellet där jag med ett nöjd leende belönar kroppen med en varm dusch och en veckas säsongsvila.

Resultaten »

26 kommentarer:

Fredrik W sa...

Som trogen följare av din blog var det oerhört kul att du fick avbetalning för din träning! Stort grattis!!! Som småbarnsförälder och löpare är du en stor förebild för mig. Ser fram emot att följa dig under nästa säsong också.

Anonym sa...

U tha man Patrik. Så jefla glad för din skull, för den hösten du haft. Och att knyta ihop det så bra på en avslutande mara är inte alltid enkelt. Även om man tränat bra så ska det ändå falla på plats över 42 km vid ett specifikt tillfälle, när det väl gör det är känslan magnifik.

Unknown sa...

Fantastisk beskrivning. Och ohyggligt imponerande, stort grattis!

Mathias sa...

Stort grattis till ett välförtjänt resultat efter all din hårda träning den här säsongen. Fortsätt blogga så att vi andra långsamma runt-tretimmarslöpare får motivation i vintermörkret. :)

Stefan sa...

Grattis till en strålande insats!
Jag kommer att sitta framför teven till sommaren och heja på dig under EM-maran.

Kort fråga: är det ett par Adidas du har på fötterna? Jag trodde du hade kontrakt med Asics.

Unknown sa...

Tjena, ledsen att jag inte kollade upp resultatet tidigare men det var bara so nice! Himla kul att du går från klarhet till klarhet mot slutet av 2013! Stort GRATTIS från en VD emeritus!

Unknown sa...

guowenhao20150328
air jordan 11
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
tiffany jewelry
soccer jerseys for sale
nba jerseys wholesale
giuseppe zanotti sale
coach outlet
mlb jerseys
mont blanc
m a c cosmetics
lebron shoes
air force one shoes
foamposite shoes
mac cosmetics
coach outlet
adidas shoes
air force 1 shoes
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
coach outlet online
adidas outlet
air jordan shoes
michael kors handbags
ralph lauren
toms
kate spade handbags
marc jacobs
true religion jeans
coach outlet
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
chanel handbags,chanel bags,chanel outlet,chanel 2.55
hollister clothing store
giuseppe zanotti outlet
nhl jerseys wholesale
louis vuitton outlet uk
herve leger
links of london jewellery
michael kors outlet store

achang sa...

rolex watches uk
manchester united jersey
san francisco 49ers jerseys
atlanta falcons jersey
boston celtics jersey
hermes belt
hermes birkin
burberry outlet
soccer shoes
futbol baratas
coach outlet
nike air max uk
lebron james shoes
philadelphia eagles jerseys
cheap nike shoes
oakley sunglasses
hermes outlet
the north face outlet store
kansas city chiefs jerseys
north face jackets
chicago bears jerseys
chelsea jersey
los angeles lakers jerseys
ugg boots
michael kors uk
chanel handbags
chicago blackhawks jersey
tory burch outlet online
mulberry uk
christian louboutin uk
stuart weitzman boots
denver broncos jerseys
san antonio spurs jerseys
nike trainers
moncler coats
juicy couture outlet
new england patriots jerseys
air jordan shoes
gucci shoes
kate spade outlet
0619

Unknown sa...

20150623 junda
ray ban outlet
michael kors purse
toms shoes sale
cheap soccer jerseys
pandora charms
chanel outlet
true religion outlet
football jerseys
ray ban sunglasses
coach factory outlet
michael kors handbags
gucci handbags
true religion
michael kors
gucci uk
coach factory outlet
oakley sunglasses cheap
abercrombie and fitch
ralph lauren polo shirts
michael kors bags
coach outlet
oakley sunglasses outlet
true religion sale
oakley sunglasses
kate spade bags
retro jordans
toms shoes for women
ray ban outlet
hollister kids
kate spade bags
michael kors watches
ray ban glasses
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
toms outlet store

Unknown sa...

shijun 7.2
abercrombie
knockoff watches
abercrombie
jordan 4 retro
fendi bags
prada bags
oakley glasses
coach outlet
michael kors
lululemon
louis vuitton handbags uk
christian louboutin sale
adidas running shoes
ralph lauren outlet online
tory burch outlet online
louis vuitton handbags
copy watches
adidas shoes
oakley vault
toms.com
coach factory outlet online
michael kors uk
coco chanel
oakley outlet
new jordans
louis vuitton outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet online sale
abercrombie store
oakley outlet
air jordan 8
michael kors outlet
kate spade outlet
abercrombie outlet
louis vuitton handbags
hollister clothing store
coach factory online
kate spade
cheap toms

Unknown sa...

nike free uk
beats headphones
thomas sabo bracelet
real madrid jersey
gucci shoes
michael kors outlet
lacoste polo shirts
adidas wings
tod's shoes
vibram fivefingers
herve leger sale
air jordan gamma blue
cheap snapbacks
mulberry uk
burberry handbags
lululemon outlet
ghd hair
kate spade sale
louis vuitton
kate spade outlet
timberland outlet
michael kors outlet online
prada shoes
mbt shoes
beats headphones
the north face clearance
cheap ray ban sunglasses
karen millen sale
cartier love bracelet
atlanta falcons jersey
mac cosmetics
true religion
rolex watches
washington redskins jerseys
louis vuitton outlet
soccer jerseys
ray ban uk
ray ban aviator
michael kors outlet
michael kors outlet online sale
achang 0713

Unknown sa...

2015-7-27 xiaozhengm
vgucci outlet
michael kors
kate spade uk
kate spade outlet
soccer shoes
air max 95
ed hardy
louboutin pas cher
michael kors bag
abercrombie outlet
coach factory outlet
kate spade
longchamp handbags
cheap ray ban sunglasses
coach outlet
ralph lauren outlet
replica watches cheap
chaussure louboutin
michael kors handbags
pandora outlet
tory burch handbags
oakley sunglasses
pandora jewelry
michael kors outlet online
nike blazer
cheap ray ban sunglasses
michael kors
chanel online shop
ralph lauren uk
soccer jerseys
ray ban glasses
nike blazer low
ray ban sunglass
mcm outlet
polo ralph lauren outlet
chanel handbags
michael kors outlet
longchamp soldes
michael kors handbags
burberry handbags
cheap beats headphones

Unknown sa...

20150828daigege
nike roshe run women
mizuno shoes
michael kors handbags
oakley sunglasses
ralph lauren uk
new balance
nike free run womens
air max 90
polo ralph lauren outlet
nike free runs
true religion
adidas superstar
polo ralph lauren
michael kors handbags
jordan uk
soccer jerseys wholesale
nike blazer
adidas trainers
ralph lauren
tory burch outlet online
borse louis vuitton
mulberry bags
mizuno running shoes
nike air max
nike socks
nike running shoes
mont blanc pen
longchamp outlet
coach outlet online
nike basketball shoes
air jordan
canada goose
ray ban sunglasses
ed hardy
air max shoes
oakley sunglasses wholesale
tory burch outlet
michael kors bag
toms shoes
pandora rings

Unknown sa...

201591dongdong
toms outlet
cheap soccer shoes
jordans
coach outlet store online
michael kors outlet
louis vuitton
oakley sunglasses wholesale
abercrombie
mont blanc
louis vuitton
hollister clothing
ugg sale
ralph lauren outlet
ray ban outlet
louis vuitton handbags
adidas uk
cheap jordans
toms wedges,toms.com,toms promo code,toms shoes outlet,toms canada,toms shoes sale
celine outlet
toms shoes
hollister co
louis vuitton outlet
louis vuitton
coach factory
michael kors outlet
jordan 8
louis vuitton handbags
coach factory outlet
ray bans
louis vuitton
michael kors outlet
caoch outlet

Unknown sa...

abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch-hollister.es/
ray-ban sunglasses, http://www.raybansunglass.com.au/
longchamp outlet store, http://www.longchampoutlet.name/
ugg boots, http://www.uggsoutlet.us.org/
celine outlet online, http://www.celineoutletus.com/
mizuno running shoes, http://www.mizunorunningshoes.us/
nike soccer shoes, http://www.nikemercurial.org/
ray-ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net/
lacoste pas cher, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
lululemon pants, http://www.lululemonoutletstore.in.net/
winter coats, http://www.cybermondaydeals.in.net/
abercrombie fitch, http://www.abercrombie-fitch.us.com/
nfl jersey wholesale, http://www.nfljerseys-wholesale.us.com/
indianapolis colts jerseys, http://www.indianapoliscoltsjersey.us/
washington redskins jerseys, http://www.washingtonredskinsjersey.com/
christian louboutin shoes, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
discount oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/
oklahoma city thunder jerseys, http://www.thunderjerseystore.com/
cheap uggs, http://www.uggboot.com.co/
cardinals jersey, http://www.arizonacardinalsjersey.us/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com/
1015minko

Unknown sa...

2015-11-5leilei
nike huarache
adidas superstars
snapbacks wholesale
michael kors outlet online
longchamp soldes
toms outlet
uggs outlet
ed hardy
michael kors bags
moncler jackets outlet
longchamp pas cher
coach factory outlet online
louis vuitton borse
canada gooses jackets
louis vuitton outlet stores
oakley vault
pandora charms
ugg boots outlet
prada handbags
coach outlet online
moncler jackets
timberland uk
adidas running shoes
coach factory outlet
coach outlet online
coach factory outlet online
ugg boots outlet
nike sb janoski
kate spade
nike running shoes
coach factory outlet online
adidas trainers
ugg boots australia
michael kors outlet
louis vuitton handbags
christian louboutin shoes
michael kors outlet online
michael kors
coach outlet online
longchamp le pliage

Unknown sa...

michael kors factory sale
uggs outlet
hollister pas cher
ugg boots on sale
vans sneakers
washington redskins
north face outlet
ray ban sunglasses outlet,ray ban sunglasses,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
wedding dresses
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
michael kors uk
winter coats outlet
new york jets
gucci handbags
cheap toms
uggs outlet
louis vuitton outlet online
pittsburgh steelers
michael kors outlet store
canada goose outlet
cheap ugg boots
miami dolphins
chicago bulls
pandora charms
michael kors outlet
cheap nfl jerseys
mbt sneakers
canada goose outlet
tory burch handbags
north face jackets
ugg clearance
ddddd1106

chenlina sa...

chenlina20151126
ugg boots outlet
louis vuitton handbags
cheap ray ban sunglasses
the north face uk
ugg outlet
cheap toms
oakley outlet
hollister co
pandora outlet
ray ban sunglasses outlet
michael kors bag
nike huarache shoes
coach outlet
coach outlet store online
p90x
oakley sunglasses
oakley sunglasses
abercrombie & fitch
louis vuitton handbags
ralph lauren outlet
cheap jordans
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
jordan concords
louis vuitton outlet
north face jackets
louis vuitton outlet
oakley outlet
michael kors outlet
kobe 9
jordan concords
michael kors handbags
abercrombie fitch
louis vuitton purses
michael kors outlet
michael kors outlet
toms outlet
fake oakley sunglasses
air force 1
as

Unknown sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets

柯云 sa...

2016-01-28keyun
oakley outlet
ralph lauren
christian louboutin shoes
louis vuitton purses
louis vuitton handbags
louboutin femme
coach factory
louis vuitton outlet
abercrombie & fitch
coach factory outlet
gucci handbags
pandora charms
coach outlet
nfl jerseys wholesale
ugg boots
the north face jackets
coach factory outlet online
michael kors outlet store
hollister clothing
michael kors outlet
abercrombie and fitch
nfl jerseys wholesale
michael kors outlet
toms outlet
prada handbags
coach outlet online
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
nike trainers sale
oakley outlet
ugg outlet
air max 95
coach factory outlet
oakley sunglasses sale
coach outlet
cheap uggs
louis vuitton outlet stores
oakley sunglasses sale
ralph lauren outlet
coach outlet

louis vuitton outlet sa...

Kate Spade Outlet Toms Shoes Hermes Belt UGG Boots Outlet Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Store Outlet North Face Outlet Store North Face Outlet Store The North Face Outlet Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Outlet Timberland Boots Timberland Outlet Tory Burch Outlet Store Tory Burch Outlet Online Tory Burch Outlet Oakley Outlet Tory Burch Shoes
Michael Kors Outlet Ralph Lauren Outlet Gucci Factory Outlet Gucci Outlet Gucci Handbags Cheap Ray Ban Sunglasses North Face Jackets Prada Outlet Burberry Outlet Hollister Clothing Ferragamo Shoes Tiffany JewelryTiffany Outlet NFL Jerseys Cheap Jordans Oakley Outlet North Face Outlet Burberry Outlet Ray Ban Sunglasses Tory Burch Outlet
Chan Luu Sale Toms Outlet

dongdong sa...

oakley sunglasses
fitflop uk
christian louboutin
salvatore ferragamo
ralph lauren pas cher
bottega veneta
air jordans
michael kors outlet
sac longchamp
louis vuitton pas cher
christian louboutin
under armour shoes
coach outlet online
ugg outlet online
coach outlet store online
prada bags
toms outlet store
reebok shoes
cartier glasses
louboutin pas cher
nike huarache
timberland boots
louis vuitton bags
michael kors handbags
ray ban outlet
true religion outlet
reebok uk
ferragamo shoes
ralph lauren outlet
coach factory outlet
longchamp
michael kors outlet
longchamp bag
under armour outlet
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
coach outlet
hollister sale
louboutin
20163.12wengdongdong

Unknown sa...

TEN0323
babyliss flat iron
mulberry handbags
longchamp handbags
mulberry handbags
michael kors uk
mulberry handbags
hollister uk
tiffany jewellery
oakley sunglasses uk
fitflops uk
fitflops shoes
ralph lauren outlet
ralph lauren pas cher
tiffany and co
oakley sunglasses wholesale
hollister shirts
tiffany outlet
hollister shirts
coach outlet store
mulberry sale
oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
hollister clothing
kate spade handbags
burberry outlet online
coach outlet online
true religion jeans
burberry outlet

柯云 sa...

2016-04-27keyun
nike air huarache
gucci handbags
christian louboutin outlet
true religion outlet
coach outlet online
nfl jerseys
michael kors outlet
kate spade outlet
true religion jeans
louis vuitton outlet
louis vuitton purses
louis vuitton bags
michael kors handbags
reb christian louboutin
cheap toms shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet
coach outlet
air jordan homme
tory burch shoes
adidas superstar shoes
michael kors outlet online
fitflop clearance
concord 11
montblanc pen
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing store
oakley sunglasses wholesale
gucci bags
nike air force 1 shoes
burberry handbags
cheap louis vuitton handbags
celine bags
ray ban outlet
cheap ray ban sunglasses
nfl jerseys
coach outlet
nike roshe run
air max 95

xumeiqing sa...

20160729meiqing
sac longchamp
cheap nike shoes
coach outlet
michael kors outlet online
coach outlet online
pandora outlet
buy red bottoms
ugg boots canada
fitflops sale clearance
louboutin outlet
nike blazer
timberland boots
under armour outlet
tiffany and co
discount oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
adidas nmd
valentino shoes
kate spade handbags
new balance outlet
prada outlet
omega replica watches
nike free flyknit
adidas supercolor
longchamp handbag
adidas superstars
ralph lauren outlet
adidas nmd r1
sac longchamp pliage
birkenstock
ugg outlet
michael kors outlet
canada goose jackets
ralph lauren outlet
tiffany and co
ralph lauren outlet
michael kors bags
longchamp outlet
cheap uggs

jan sa...شركة تنظيف في الكويت شركة تنظيف بالكويت
فني صحي فني صحي في الكويت
سباك الكويت سباك بالكويت

شركة تنظيف كنب الكويت تنظيف كنبات الكويت
ادوات صحيه الكويت ادوات صحيه الكويت
شركة غسيل سجاد الكويت غسيل سجاد الكويت
فني كهربائي منازل الكويت كهربائي منازل في الكويت