2013-12-23

Det lackar mot jul

Det är dags att fira jul. Efter det att jag stämplade ut från jobbet i fredags har jag gått in i jul-mode. Och det innebär att paket har slagits in, bilen har packats och färdplanen satts till Finlandslandet.

Men innan avresan hann vi med ett mycket uppskattat och numera mer eller mindre traditionellt julbord vid Ulriksdals värdshus tillsammans med Farmor och Farfar. Efter detta julbord fortsatte julfirandet hemma i det Engströmska hemmet där vi hade en smygjulafton med tillhörande klapputdelning. Klappar delades ut åt både höger och vänster och en dryg timme sedan var alla nöjda och glada.

Efter detta var det dags att bege sig till färjeterminalen och tillbringa kvällen på båten till Finlandslandet. Då båten anlände i söndags kunde jag glatt konstatera att snöläget i Helsinki är precis som det är hemma. Alltså helt obefintligt. Detta var en mycket positiv överraskning för mig då det ofta brukar vara mer midvinter i Finland än hemma i Sverige. Så jag bugar och bockar och tar all avsaknad av snö som den bästa tänkbara julklappen som moder natur gett mig och lovar henne att återgälda med extra många och hårda löpmil på barmark som tack.

Inga kommentarer: