2013-12-27

Julefrid

Julen är över. Julmaten är uppäten och julklapparna är öppnade. Lugnet har lagt sig och familjen vilar upp sig hemma hos Mormor och Morfar. Barnen har gått om tid att leka med alla sina kusiner och mostrar. Mamma Marika och jag hinner även vi ta det lite lugnt och inte stressa runt kors och tvärs.

Julaftonen blev annars en angenäm historia. Ganska hektiskt men ändock angenäm. Hela finska familjen var samlade och stoltserade då med 19 personer. Själva klapputdelningen genererade nya maxvolymgränser när framför allt barnen slet upp sina klappar. Det blev pyssellådor, Star Wars-Lego, böcker, kläder och en liten stilig spelkonsol vid namn PS4 med några tillhörande spel och kontroller. Som sagt, angenämt.

För min egen del har träningen rullat på riktigt bra. Jag hinner köra lite längre pass varje dag utan att stressa mig fördärvad med alla andra livsmåsten som normalt sett måste hinnas med. Faktum är att dessa ledigheter vid jul och sommar är det närmsta träningsläger jag kommer. Det är visserligen inte solsken, varma breddgrader eller höghöjd. Istället är det rått och kallt, mulet och massvis med regn. Faktum är att jag inte minns när jag såg solen senast men det är bara att borra på och logga milen och kvalitetspassen. Strong in mind!