2013-12-09

Julöl

En intensiv helg är till ända. Vi har haft besök av Mamma Marikas syster, hennes make och tre barn som gästade oss fredag till söndag. Allt som allt var det alltså sex stycken barn i åldrarna 3-9 år i det Engströmska hemmet. Som ni säkert förstår har det varit en rätt uppskruvad ljudnivå rakt igenom och de få tillfällena till återhämtning jag fick skedde under de löppass jag genomförde då jag fick vila öronen en aning.

Under söndagens långpass sprang jag av en slump på Uhrbom som kvällen innan hade haft sin årliga julölsprovning. Jag hade fått en inbjudan till den men erbjudandet med 32 olika ölsorter att smaka samt det faktum att vi hade besök hemma gjorde att jag fick kasta in handduken. Uhrbom såg dock oförskämt pigg ut trots sin kolhydratsladdning natten innan. Tillsammans sprang vi in till stan där jag passade på att hämta ut en jacka jag haft på 'lagning'. Då vi var på väg ut från butiken frågade butikskillen om det var hårdkörning idag. Uhrbom tog direkt tillfället i akt och meddelade att han hade druckit 32 öl kvällen innan och därför måste han springa 32 kilometer idag. Butikskillen såg minst sagt lite förvånad ut då vi lämnade butiken. Efter det tog vi en runda runt Djurgården och tillbaka förbi Universitetet och Bergshamra innan jag vek av hemåt. Sällskapet mäkta trevligt men dessvärre var underlaget lite sämre. Snöskiten har kommit hit nu och det känns som om den kommer ligga kvar ett tag. Jag är dock väldigt nöjd med vintern ändå då den varit så mild ända fram tills en bit in i december. Veckan summerades upp till exakt 14 mil med två stycken lite rappare intervallpass och ett långpass.

Inga kommentarer: