2013-12-16

Lite korta och snabba saker

Inte mycket kvar att vinka på för det här träningsåret vilket innebär att det snart dags att blicka tillbaka på året som gått. Viktigt att ge sig själv en liten stund att reflektera över vad som gått bra och vad som gått dåligt. Vilka starka sidor man har och vad man kan försöka förbättra till nästa säsong.

Först och främst gäller det att avsluta året snyggt och på bästa sätt. Det finns fortfarande en ansenlig mängd att logga innan det är dags att göra bokslut. Vidare finns det några nyckelpass kvar också att essa och sedan gäller det att tillsammans med Coachen smälta alla intryck och erfarenheter och dra upp riktlinjer till kommande säsong. Främst gäller det att lägga upp en långsiktig träningsplan mot några större tävlingar och ett par förberedande tävlingar fram till dessa mål. Detta arbete är ännu inte gjort men jag lovar att delge er dem då de konkretiserats.

Förra veckan hann jag med knappt 14 mil och två bra kvalitetspass på band med lite snabbare saker. Det första passet bestod av sex tusingar i alternerande fart om 3:06 och 3:04 med kort ståvila och sedan fyra ytterligare tusingar i 3:04-fart men med joggvila mellan dessa. Detta kan sammanfattas enligt:
6x1km 3:06/3:04, StåP: 45'', 4x1km 3:04, pj: 1' @4:30.

Det andra passet var tre lite längre backintervaller som brukar passa mig bra då jag trivs i backar och kuperad terräng. Lutning och fart varierades över tio minuter på ett ryckigt och lite provocerande sätt. För att spetta på lite extra mot slutet avslutandes passet med tre tusingar i 3:05-fart. I löpnotation blir detta:
3x10' (5' @3:25 +3, 3' @3:10 +1, 2' @3:30 +3.5), SPj 3' @ 4:20, 3x1000m @3:05 +1, Pj 90'' @4:20 +1.

Sammanfattningsvis så går allt väldigt bra. Jag har bara några veckors träning sedan Valencia Marathon men kroppen känns väldigt rapp och fin och dessa hårda pass rinner bara av mig utan att jag känner att jag behöver ta i. En väldigt god och angenäm känsla som indikerar på att formen alltjämt fortfarande är väldigt bra. Det kan bli en spännande säsong 2014.

1 kommentar:

sandy sa...
نقل عفش من جدة الى الطائف
شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى جدة شركة نقل عفش من جدة الى المدينة المنورة

شركة نقل عفش من الرياض الى الامارات شركات نقل عفش من الرياض الى الامارات
شركة نقل عفش من الرياض الى الاردن شركات نقل عفش من الرياض الى الاردن