2014-01-01

Årsskifte

Det har blivit nytt år. 2014 heter det tydligen. Bort med det gamla och in med det nya.

De sista dagarna fram till nyårsafton spenderades hemma hos Mormor och Morfar strax utanför Helsinki. Vi har egentligen inte haft så mycket för oss utan passat på att ta det lite lugnt och umgås med släkt. Barnen har haft leksällskap i form av sina kusiner och jag har hunnit med att pressa på rätt med i löpspåren.

En kväll pep jag tillsammans med Frun och Elias in till Helsinki där vi tittade på den andra delen av Hobbit-trilogin. Väldigt glad över at jag kunde ta med mig Elias på denna film då Peter Jacksons rullar är så extremt maffiga och episka och så klart ska upplevas på bioduken. Intrycken på Elias var självfallet stora, bli svårt att toppa den rullen. Vi får nog vänta till tredje och sista delen om ganska exakt ett år.

Dagen innan nyårsafton firade jag och Mamma Marika bröllopsdag, den tionde i ordningen. Tänk att hon stått ut med mig och mina infall och nycker så länge. Hur som helst så blev jag kidnappad ut till gården Haikko där vi hade vår bröllopsfest. Kvällen spenderades i deras spa-anläggning med bad och sauna följt av en grandios restaurangmåltid under kvällen.

Dagen efter firandet var det dags för mer firande eftersom kalendern då visade nyårsafton. En stor del av den finska släkten samlades hemma hos Mormor och Morfar där vi alla hjälptes åt att tillreda en delvis asiatiskt inspirerad meny. Jag lovade i ett svagt ögonblick att ansvara för tillredningen av förrätten som blev räksoppa. Det är vid dessa tillfällen man blir plågsamt medveten om hur lång tid det tar att skala 2-5 kg räkor. Kvällen avrundades med den goda middagen och sedan det obligatoriska raketuppskjutandet efteråt.