2014-01-16

Livstecken

Dåligt med uppdateringar nu på ett tag. Det förklaras enklast med fullt upp på jobbet. Olika releaser som tagit mycket av fokus och det lilla som blivit över har helhjärtat gått till familj och träning. Som jag skrev i förra posten har hälsenan varit öm, irriterad och svullen. Allt på samma gång naturligtvis. Jag satt av ett par dagar på cykel för att avlasta den lite. Sedan drog jag igång med löpningen och loggade mina mil även om hälsenan inte riktigt ville rätta in i ledet.

Sakta men säkert har den dock blivit lite mer medgörlig och i tisdags testade jag att belasta den med lite snabbdistans. Jag värmde upp med 5 km i ökande fart ner till 3:45/km och körde sedan 11 km / 35 minuter i 3:11 vilket kändes riktigt bra. Det var skönt att jobba upp pulsen lite och även skönt att konstatera att hälsenan inte blev mer irriterad på grund av belastningen. Strax kommer även Coachen hem från sitt höghöjdsläger borta i Afrikalandet. Tanken är då att bestämma oss för vilken eller vilka halvmaror som vi ska inrikta träningen mot under senvinter eller tidig vår. Spännande!

2 kommentarer:

Lofas sa...

Som svensk är det ju loop den hague som gäller! ;-) Fortfarande några dagar kvar för att få gratis startavgift också. http://www.cpcloopdenhaag.com/runners/half-marathon/fast-runners/

Patrik Engström sa...

Lofas:

Tack för tipset. Haag är självfallet intressant. Tittar också på Rom.