2014-01-27

Ytterligare en helg lagd till handlingarna

Förra veckan var en god träningsvecka. Efter att i slutet på förra drabbats lätt av någon krekkelsjuka så repade sig både jag och familjen snabbt och var alla tillbaka i gammalt gott slag.

Jag själv avverkade ett aningen lättare intervallpass på tisdagen för att känna på kropp och form. Passet gick över förväntan och indikerade att det bara att tuta och köra på som vanligt igen. Nästa hårda pass körde jag i fredags och då var det riktigt snabba saker som Coachen hade skissat upp. Sammanlagt åtta tusingar i farter mellan 2:58-3:02 kryddat med fyra stycken två-minutersintervaller där tempot låg mellan 2:50-2:52. Ståpaus på 40 sekunder mellan alla dessa intervaller. I löpnotation kan passet sammanfattas enligt:
6x1000m @3:02/00/02/00/02/00, 4x2' @2:52/50/52/50, 2x1000m @2:58, StåP: 40''

Löpveckan avrundades på söndagen med ett långpass över 28 kilometer där tempot skruvades upp sista avslutande åtta. Bra känsla och hälsenan var på humör under hela passet.

Helgen avverkades annars i ett raskt tempo precis som vanligt. Det är (för) mycket som ska hinnas med på kort tid. Det var matshopping, kalas, fotbollsträningar, simträningar och även finbesök från Finlandslandet då Mormor och Morfar kom på besök. Då klockan väl ringde måndagsmorgon och man ska vara utvilad och kry undrar man om det inte skulle vara på sin plats med helger på tre dagar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Patrik!
Måste bara kommentera ditt tempo på filmtittandet.
Är det trainern/löpbandet som ökar på antalet filmer i veckan?
/Daniel

Patrik Engström sa...

Daniel:

Du är helt rätt ute i dina spekulationer. Kombinationen av irriterad hälsena och taskigt före utomhus har gjort att jag medvetet tuggat mycket löpband. För att få tiden att gå lite snabbare så blir det en del tv-serier och filmtittande. Sedan har jag varit ganska disciplinerad och tittat på en del film på kvällarna efter det att jobb och träning är avklarat.

/Patrik