2014-02-20

Derby

OS närmar sig sitt slut och jag känner redan tomheten smyga sig på. Det fina med OS och andra sportevenemang är att det finns sport att titta på och avnjuta nästan varandra kväll (och lite mer därtill). Redan innan spelen började hade jag på känn att det skulle bli en ishockeymatch mot Finland vilket är derby i dubbel bemärkelse eftersom jag är gift med en finska. Frun min tar i och för sig detta med aktningsfullt lugn (det är lite sämre ställt på min sida) men i den finska släkten är detta årets eller kanske tom decenniets viktigaste sporthändelse.

Medan det svenska hockeylaget inte övertygat alls i turneringen har det finska laget spelat en riktigt effektiv och underhållande ishockey och väldigt välförtjänt tagit sig till den stundande semifinalen. För Sveriges del har resan hit bestått av motståndare som Tjeckien, Schweiz, Lettland och Slovenien. Visst har Sverige vunnit matcherna men det har inte varit något direkt övertygande spel utan det har istället sett väldigt krampaktigt ut. Så, inför matchen håller jag Finland som klara favoriter men önskar så klart att Sverige bjuder upp till dans och helst vinner matchen. Semestern till påsk och sommar kommer bli grymt påfrestande annars.

Veckan har annars flutit på bra med träningen. I tisdags körde jag veckans första kvalitetspass som bestod av en blandning av olika intervaller vad gäller längd och fart. I sin fulla prakt såg skissen ut enligt:
2x2km @3:05->3:03, SPj/Pj: 2' @4:15
3x2:30 @2:57/55/53 Pj: 90'' @4:30, SPj: 2' @4:15
4km @3:12 +1, 3:10 +1.5, 3:08 +0.5, 3:12 +1

Inga större problem under passet och både snitt- och maxpuls var väldigt låg vilket indikerade att jag kunde glida igenom passet utan att bränna för mycket energi. Annars har jag nu tillsammans med Coachen skissat upp de sista veckornas förberedande pass och även planerat upp hur mängden successivt ska minskas till Den Haag halvmarathon. Svårare än man tror att bryta rutiner och mönster och minska träningen!

1 kommentar:

Martin sa...

Finland som favorit....aldrig aldrig mot Sverige