2014-02-25

Trött på doping

Jaha. Sverige vann ödesmatchen mot Finlandslandet och räddade därmed de kommande ledigheterna för mig över påsk och sommar. Trodde jag. Jag var mycket konfunderad över hur under isen de svenska spelarna såg ut att vara under finalen mot Kanada. Ett tag trodde jag de var tagna av stundens allvar men det kändes inte rimligt då dessa spelare varit med om liknande matcher under sina karriärer. Sedan trillade polletten ner när det avslöjades att Bäckström åkt fast i ett dopingstest. Ridå ner. Och precis lika snabbt kände jag hur ledigheterna i Finlandslandet inte alls skulle bli den räkmacka jag nu trodde de skulle bli. Skiten också.

Och ska man tänka efter riktigt noga så är det kanske så att IOK:s sena redovisning av Bäckströms positiva dopingprov faktiskt fällde just Finland. Hade IOK meddelat besked som sig bör inom 24 timmar hade Bäckström-gate-affären blivit känd innan matchen mot Finland. Och som Sverige såg ut mot Kanada så är det högst sannolikt att Finland besegrat Sverige då.

Men annars blir jag bara trött på alltihopa. Trött på fusk. Trött på doping. Trött på olika medicinska regelverk och tillåtna substanser. Trött på hur illa dopingkontrollerna är inom vissa idrotter. Trött på usla idrottare som inte kan tävla rena.

Inga kommentarer: