2014-03-27

Nio tusingar

Det är snart dags att tävla igen. Denna gång får man väl kalla det på hemmaplan då platsen är Norra Djurgården. Tävlingen är Premiärmilen som de senaste åren vuxit kraftigt i storlek och omfång men det som intresserar mig mest är hur motståndet ser ut. För att krama ur de sista krafterna i benen krävs det att man har några löpare framför sig att jaga samt några som flåsar en i nacken. I år ser det riktigt kul ut. Utan att nämna några vid namn så är det ett gäng starka löpare som stoltserar i startlistan och jag hoppas att så många av dessa faktiskt står på startlinjen nu på söndag. Distansen är milen och det blir en bra avstämning med hur träningen gått den senaste tiden och om jag lyckats vässa upp snabbheten lite en aning som jag sedan kan nyttja till kommande lopp över längre sträckor.

I tisdags bjussade Coachen på nio stycken tusingar. Platsen för dessa blev tusingsträckan genom Silverdal. Jag fick inga direkta fartdirektiv av Coachen utan mer instruktionen att hitta flytet och känslan för fart då jag mestadels stått på band under vintern och därför har lite svårt med att driva löpningen själv samt hitta en jämn ansträningsnivå. Sagt och gjort så värmde jag upp med knappt en halvmil i ökande fart och sedan var det dags att släppa loss. De två första tusingarna gick överraskande långsamt och jag undrade vad jag höll på med. Sedan fick jag uppenbarligen upp flåset en aning och kom in i flytet. De avslutande sju tusingarna landades in på låga 3:00 vilket gav det totala snittet för dessa till 3:03. Ett bra formbesked då det blåste rätt hårt ute och pausvilan mellan tusingarna endast var 30 sekunder. Positiv känsla efter passet som inte heller verkade ha slitit så mycket vilket var ett bra tecken på att kroppen absorberat belastningen på ett bra sätt. Nu aningen reducerad mängd fram till söndag då jag hoppas på en bra genomkörare.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det var länge sen du uppdaterade PB't på 10 km...
Snart dags va? ;-)

/Rickard

Anonym sa...

Den där tiden är ingenting att hänga läpp för. Utan allergibesvär hade din sluttid varit en helt annan. Lycka till med träningen under de två månader som är kvar till Stockholm Marathon!

Andreas T

Patrik Engström sa...

Rickard:

Jo jag håller med dig, det är dags. Men då måste jag komma upp i bättre skick än jag gjorde i söndags. Men men, det är bara att träna på så kommer resultaten.

Patrik Engström sa...

Andreas:

Du har så rätt! Jag har varit lite småsur nu i några dagar och det är dags att skaka av sig besvikelsen. Nåt var inte hundraprocentigt i kroppen i söndags men det kändes lite extra onödigt när tävlingen bjöd på så pass bra motstånd. Det fanns många goda förutsättningar för att pressa ner tiderna. Det positiva med det kassa loppet är att det ger perfekt tändvätska till kommande hårda pass.

Anonym sa...

louis vuitton, michael kors, louis vuitton, nfl jerseys, beats by dre, air max, supra shoes, nike free, nike air max, vans, abercrombie and fitch, louboutin, nike air max, burberry, timberland, rolex watches, converse shoes, lancel, reebok outlet, air jordan, new balance shoes, mulberry, hermes, longchamp, louis vuitton, north face outlet, montre pas cher, birkin bag, lululemon, yoga pants, ray ban pas cher, nike free, oakley pas cher, hogan, ralph lauren, karen millen, wedding dresses, ralph lauren, hollister, air max

Anonym sa...

louis vuitton outlet online, true religion outlet, gucci outlet, coach factory, coach factory outlet, chanel handbags, michael kors outlet, kate spade outlet, prada outlet, coach outlet, coach outlet store, nike air max, ray ban, oakley sunglasses, prada handbags, oakley sunglasses, tory burch outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike shoes, oakley sunglasses, air max, louboutin, burberry outlet online, nike free, tiffany and co, michael kors outlet, polo ralph lauren, ray ban sunglasses, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, toms shoes, ray ban sunglasses, true religion, louis vuitton handbags, jordan shoes, coach purses, burberry outlet online, true religion jeans

chenlina sa...

chenlina20170207
pandora jewelry
sac louis vuitton
coach outlet
moncler uk
louis vuitton handbags
nike roshe
oakley sunglasses
louboutin shoes
cheap jordans
beats by dre