2014-03-17

Uppstartsvecka

Förra veckan inleddes i lite makligt tempo. Efter en ganska sen hemkomst från Den Haag på söndagsnatten så var jag lite sliten i kroppen de första dagarna efter halvmaran. Jag tog ingen vilodag men reducerade mängden per dag och skippade dubbelpassen de två första dagarna. Från och med mitten av veckan började kropp och ben kännas lite piggare vilket säkert förstärktes av det fantastiska vårväder som drog in över land och rik. Strålande solsken och upp mot tio plusgrader. De flesta av veckans distanspass förlade jag därför till Ursvik där jag snurrade runt i den bitvis krävande men väldigt inspirerande terrängmiljön.

Jag valde medvetet att inte pressa in något kvalitetspass då kroppen inte kändes helt mottaglig för det. Totalt kom jag upp till lite drygt 11 mil vilket är ok med tanke på att veckan betraktades som en uppstartsvecka. Denna vecka är dock planen att vara tillbaka på runt 20 km per dag och även försöka få in två hårdare pass. Under helgen är jag ensam med barnen då Mamma Marika försvinner på konferens. Elias har dessutom fotbollsturnering både lördag och söndag så det blir oerhört knepigt att få ihop livspusslet. Ända räddningen nu står till lite barnpassningshjälp av Farmor och Farfar och sedan även långa mellanrum mellan Elias matcher där jag hoppas kunna logga in lite distanskilometer. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen och hugga på luckor som uppenbarar sig.