2014-04-07

Intensiv vecka

Kroppen var lite sliten efter Premiärmilen och jag såg fram emot en vecka fylld till bredden med rutiner för både distans och kvalitetspass. Nu blev det inte riktigt så. I början av veckan blev jag kontaktad av Lokal tidningen som kom ut och intervjuade mig. Alltid lite kul att bli uppmärksammad i närområdet och förhoppningsvis finns det en och annan som finner det intressant att läsa någonting annat än fotboll eller ishockey. Intervjuaren var påläst och kunnig vilket gjorde att det kändes ytterligare lite mer stimulerande att förklara träningsupplägg, tävlingar och målsättningar.

Direkt efter avslutad intervju och fotografering bar det av ut till Polisspåret och dess böljande terräng i sågsspånsspår. Spåren var nyspånade så det var extra mjukt och krävande i terrängen. Lite osäker på form och kapacitet innan passet. Dels gick tävlingen inte riktigt som jag hade tänkt mig och dels har jag inte nött någon specifik back- eller terrängträning under vintern. Passet gick dock relativt bra, jag landade faktiskt in de flesta intervallerna snabbare än jag någonsin gjort tidigare trots då mer inriktad terrängträning inför till exempel Lidingöloppet. Detta var så klart inspirerande men samtidigt kändes det som om jag fortfarande inte kunde supa in så mycket syre som jag önskade så kanske är det fortfarande någon pollenskit som slammar upp systemet.

På fredagen var det också full fart. Dagen inleddes med att Marcus Åberg som driver podcasten 'Möt löparen' publicerade den intervju han gjorde med mig för några veckor sedan. Jag har inte vågat lyssna igenom hela än men de stickprov jag gjorde verkar rimliga och förhoppningsvis finns det några korn av detaljer om mig eller löpning som folk runt om i landet kan tänkas finna intressant. Hur som helst roligt att vara med i podcasten och jag är väldigt tacksam för det arbete Marcus lägger ner på projektet. Här är länken till alla podcaster som Marcus hittills genomfört:
Möt löparen

Under fredagskvällen var det kalas för Elias och han hade bjudit hem några av sina kamrater på FIFA-turnering. Ett gäng spelsugna grabbar ockuperade soffan under kvällen och gjorde upp om vem som kunde titulera sig bäste FIFA-spelare i umgängeskretsen.

Någon direkt vila under helgen fanns det inte tyvärr något utrymme för. Uppvak 06:30 direkt på lördagen för gruppspel i en fotbollsturnering för Elias lag. Smykyligt vårväder men solen värmde en del och även grabbarnas spel då de vann sin grupp. Mellan match två och tre hann jag svida om och avverka ett intervallpass genom ett övergivet industriområde. Ibland undrar man om man verkligen är vid sina sinnes fulla bruk. Men jag skrapade ihop lite drygt 20 km industriområdesintervaller och hann precis tillbaka till matchstart. Intervallerna gick lite småsegt vilket mest påverkades av den vind som ven genom industriområdet. Intervallerna var en fallande stege enligt: 3x(5/4/3/2'), Pj: 1', SPj: 2'. De intervaller som genomfördes i motvind gick lite långsammare än plan medan de i medvind gick raskade så det blev väl sett över hela passet ungefär det utfall som skissen var satt till.

Söndagen bjöd även den på fotboll, denna gång slutspel. Efter detta var det light-långpass för min del medan Mamma Marika och Venla åkte till simhallen och sedan hjälpte till som funktionärer vid grillen under fotbollsturneringen. Slutligen var det tekniksim för Elias under kvällen. Skönt att det nu är ny arbetsvecka så man kan vila upp sig lite.

Notera ironin.

Inga kommentarer: