2014-06-25

Midsommarfirande med extra allt

Mestadels gott att rapportera den gångna helgen från Finlandslandet och genomfört midsommarfirande. Vi reste över med nyinköpta bilen och anlände på fredagsmorgonen i Helsinki. Sedan väntade vidare bilfärd till Kanajärvi, en resa på cirka 20 mil. Denna resa gick dock både snabbt och smidigt eftersom det som ni säkert förstår är extra roligt att köra en ny bil som dessutom är utrustad med hyfsad motor.

Vi anlände strax innan lunch på midsommarafton och efter lite lunch så stack jag ut på mitt distanspass på de kraftigt kuperade grusvägarna i området. Därefter fortsatte midsommarfirandet i klassisk finsk stil och alla grundkomponenter var på plats. Trevligt sällskap, grillad mat, vedeldad sauna och naturligtvis uselt väder.

Lördagen bjöd på fortsätt kallt och ostadigt väder. Termometern orkade upp till nio plusgrader då det var dags för mig att sticka ut på veckans andra kvalitetspass. Jag har nu successivt börjat anpassa träningen mot marathon och därmed skruvat upp volymen en aning och även bytt bort ett av veckans kortare intervaller mot ett snabbdistanspass. Skissen för lördagens pass var en snabbdistanspass på 70' där farten skulle ökas progressivt. Eftersom det var så nedrans kallt och det dessutom kom ett par skurar så sprang jag faktiskt passet med tunna handskar. Mycket uppskattat. Merparten av passet genomfördes på grusvägar och karaktären på dessa var mycket kuperad. Jag ökade farten var tionde minut enligt 3:42/36/32/32/26/23/13. Mycket nöjd med både utfall och känsla under passet. Farten var riktigt bra och kontrollerad vilket i kombination med terrängen var ett bra tecken. Marathonbanan kommer att löpas fyra gånger på ett varv som innehåller en kraftig stigning så jag kommer vara noga med att försöka sköta backträningen under sommaren. Jag har ännu inte hunnit genomföra eller stärka upp uthålligheten så mycket men de inledande snabbdistanserna jag nu genomfört har verkligen gett en bra känsla.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar vilket grymt distanspass! Hur långt hinner du på 70min?
9 grader och regn, låter ju som midsommar ja :D
Hur ser en typisk marathon-träningsvecka ut för dig på din nivå? Kör du efter en 7 dagars vecka eller planerar du på något annat sätt?

/Morgan

raybanoutlet001 sa...

oakley sunglasses
polo ralph lauren
longchamp handbags
ralph lauren uk
coach outlet
ecco outlet
san antonio spurs jerseys
ugg boots
kobe 9
polo ralph lauren

samaher sa...


افضل خدمات نقل العفش فى الكويت مقدمة من افضل شركة الرشيد لجميع خدمات النقل
شركة نقل عفش الكويت


فني صحي


steve sa...


https://www.bfirstseo.com/تسليك-مجارى-بالرياض/
و افضل ارخص شركة تنظيف بالدمام

وايت شفط بيارات بالرياض
شركة تنظيف بيارات بالرياض