2014-06-11

Österåkermilen 2014

Förra veckan var ytterligare en sådan där fin vecka då det inte var fem arbetsdagar utan lite färre. Detta uppskattades så klart och i kombination med fantastiskt fint väder så blev det dubbelpepp!

Mamma Marika passade på att pipa iväg till sin syster i Danmarkslandet och således var jag ensam med barnen över helgen. Farmor och Farfar ställde dock upp och hjälpte till med lite barnpassning och lättning när jag behövde sticka ut och rasta benen på några löppass.

Eftersom jag gnisslat tänder sedan fadäsen på Bislett under Nordic Challenge så planerade jag raskt in en ny tävling. Man är som bekant aldrig bättre än sin senaste tävling så jag ville snabbt lägga NC bakom mig. I samråd med Coachen kom vi fram till att Österåkermilen skulle vara ett perfekt tillfälle att göra detta. Tävlingen hade även utlyst en stor bonus på 5000 kr till den som knäckte fjolårets banrekord (satt av Uhrbom) och föga överraskande lockade detta till sig några av de afrikanska löparna som turnerat runt i Stockholmsområdet och tävlat flitigt.

Loppet gick på lördagen och det var riktigt varmt ute med en del blåst. Bilade till loppet tillsammans med Månlopps-Frida och Coachen och värmde sedan upp tillsammans med Uhrbom som jag mötte upp vid tävlingen. Jag själv var lite osäker på hur känslan under loppet skulle vara då jag valt att inte lätta på träningen inför denna tävling. Normalt sett gillar jag inte att göra så men eftersom det nu är tio veckor kvar till EM-maran så ville jag inte kompromissa med att dra ner på mängden utan tog tävlingen som en del av veckans träning.

Lagom till start så konstaterade Uhrbom och jag att det stod fyra eritreaner (?) på startlinjen som såg lätta och snabba ut. Mycket riktigt så stampade de gasen ordentligt i början och rykte till sig en stor lucka redan på första kilometern. Jag hade 3:02 på denna första kilometer men var ordentligt akterseglad då tätklungan uppskattningsvis landade in 2:50 på den. Endast Uhrbom försökte gå med tätklungan min tvingades efter ett par kilometer släppa den. Jag tog sällskap med Umeås genomtrevlige Andreas Fahlén som jag stiftade bekantskap med redan i fjol på Enhörna Challenge

Fahlén och jag hade ett väldigt bra samarbete under större delen av loppet. Då det gick utför var Fahlén den som dikterade tempo, uppför var det jag som drog och på flacken var vi jämna. Perfekt upplägg med andra ord. Banan på Österåkermilen gick parallellt med en kanal samt en snurr inne i Åkersberga centrum. Banan bestod av ett femkilometersvarv som löptes två gånger. Mestadels fin miljö men det var väldigt knixigt med många skarpa kurvor som sabbade rytmen en del så man fick bromsa in och sedan försöka accelerera igång maskineriet igen.

Halvvägs hade jag och Fahlén 15:50 och kort innan dess hade vi plockat upp en av eritreanerna som hade tvingats släppa tätklungan. Denna eritrean bet i ytterligare någon kilometer till innan han trillade av pinnen ordentligt. Framför oss hade vi Uhrbom som referenspunkt och fram tills halva distansen hade han successivt drygat ut sitt försprång men nu under andra varvet tog vi svagt in på honom. Han var dock för långt fram för att vi skulle kunna hota honom utan jag och Fahlén fick göra upp om platserna fem och sex. Med cirka 1.5 kilometer kvar att löpa rykte Fahlén till sig en liten lucka i ett utförslöp som jag inte förmådde täta. Denna lucka kontrollerade han sedan in på det evighetslånga upploppet i motvind. Jag själv gick i mål på 31:37 och måste erkänna att jag var nöjd med loppet. Jag var primärt ute efter ett lopp där känslan var god och radera ut insatsen från Nordic Challenge och detta var precis det jag fick. Tiden var en av de absolut bästa jag gjort på 10km-landsväg. Jag har två bättre noteringar men där var nog bansträckningen inte korrekt. Här var banan kontrollmätt och med tanke på lite blåst men framför allt alla skarpa kurvor som präglade banan så var jag nöjd med tiden. Dessutom hade jag inte dragit ner på träningen innan tävlingen vilket också var ett skönt formbesked. Väldigt skönt också att få sällskap och sparring under loppet med Fahlén, utan honom hade det blivit mycket sololöpning och säkert hade tiden blivit lidande då.

Längst fram var det tre eritreaner som gjorde upp om segern och till slut var det Robel Fsiha som vann på tiden 30:18 och därmed fick lite extra dollares med sig hem. Uhrbom in på fjärdeplats och Fahlén som femte man. Månlopps-Frida vann även damklassen i stor stil och visar att hennes form är god inför EM senare i sommar. Även hon belönades med en stor prissumma som bonus för det nya banrekordet hon satte. Efter prisutdelningen uppe på scen grävde jag och Fahlén igenom våra 'prispåsar'. Ett sittunderlag, en vattenflaska och en frottéhandduk. Men sist men inte minst även ett lite kuvert. Fahlén sken upp och brast ut:
- Det är kuverten man vill ha!

Vi var dock lite snopna när vi båda konstaterade att vi vunnit ett presentkort till en Pilates- och yogakurs. I Åkersberga.

Resultaten »

6 kommentarer:

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren outlet
off white shoes
ralph lauren outlet
moncler online
fitflops
true religion outlet
coach outlet online
christian louboutin shoes
bottega

zzyytt sa...

golden goose outlet
tom ford eyewear
adidas nmd
nike air max
coach handbags
jordan 6
stephen curry 5
ferragamo belts
yeezy boost 700
yeezy boost

Unknown sa...

www0927


golden goose
ugg outlet
soccer shoes
pandora charms
off white shoes
moncler outlet
giuseppe zanotti
coach factory outlet
louboutin shoes
christian louboutin5689 sa...

zzzzz2018.10.11
mlb jerseys
christian louboutin
red bottom shoes
air max 90
ecco shoes
ugg outlet
prada shoes
nike shoes outlet
north face
ralph lauren polo

samaher sa...


ارخص شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
شركة نقل عفش من المدينة الى جدة
شركة شراء اثاث مستعمل بالدمام
شراء اثاث مستعمل بجدة
ارخص شركة نقل عفش بمكة
شراء اثاث مستعمل بمكة

steve sa...


تنظيف المنازل يحتاج الى عمال محترفين الرائد افضل شركة تنظيف منازل بجدة تقدم افضل خدمات التنظيف للمنازل و الشقق و السجاد و الموكيت وجميع مفروشات المنازل فنحن افضل
شركة تنظيف بمكة اتصل بنا الان و قم بزيارة ايضا :

شركة تنظيف منازل بالدمام