2014-06-19

Träning och stundande Midsommar

Dåligt med uppdatering på bloggen men det innebär inte att jag ligger på latsidan, snarare tvärtom. Det är fullt upp på jobbet och då det väl är avklarat för dagen är det träning och familj som ska hinnas med. Barnens aktiviteter intensifierades med fotboll, tekniksim och sedvanliga skolavslutningar men nu är det lite lugnare på den fronten.

Träningen sedan Österåkermilen har gått riktigt bra. Snart två veckor som ser ut att landa runt 15 mil vardera. De första rekningarna från EM-banan i Zürich börjar nu trilla in i inkorgen och det är en riktigt krävande bana. Jag ber att få återkomma med lite mer djupgående analyser av den men kan direkt säga att en stor del av träningen inför EM kommer förläggas i kuperad terräng eller krävande landsvägspartier. Med hänsyn till detta kryddas ett av veckans hårdare pass upp med terrängintervaller som genomförts med gott utfall. I lördags genomförde jag även mitt första renodlade snabbdistanspass på landsväg. Det var verkligen ett bra tag sedan jag gjorde det. Passet skissades upp till knappt 18 km i progressivt ökande fart från 3:42 ner till 3:12/km. God känsla och löpningen kändes stabil. Ett bra besked om att uthålligheten är hyfsat konserverad. Dagen efter stundade det långpass som blev 29 km på två timmar blankt.

Idag är det avfärd mot Finlandslandet och midsommarfirande. Vädret visar sig verkligen inte på sin bästa sida och det är väl bara att utgå från att det kommer vara både kallt och regnigt. Desto skönare att konstatera att landstället där vi kommer spendera midsommaren stoltserar med en stilig klassisk finsk vedeldad sauna.

4 kommentarer: