2014-07-28

Sommarstugan

Venla spurtar sig till seger i Victorialoppet!

Efter det lyckade träningslägret på Öland var det en kortare mellanlandning på hemmaplan. Egentligen packades ingenting upp utan det handlade mest om att hantera berget av tvätt som hade ackumulerats under Ölandsvistelsen.

Någon dag senare packades bilen igen denna gång med destination sommarstugan i Salastaden. Vädret hade under dessa dagar övergått från hett till nästan extrem hetta. Under den knappa vecka vi spenderade vid sommarstugan pressade solen obönhörligen från en molnfri himmel. Jag trodde inte jag skulle behöva skriva detta men ibland var det så pass varmt ute att man helt enkelt var tvungen att ta till flykten inomhus för att svalka sig lite.

Efter några dagar med distans var det dags för en ganska tuff snabbdistansen på tisdagen. Skissen var uppvärmning i 5 km innan det var fyra intervaller enligt 2x5km @3:30 på grus, 2x6km @3:25 på asfalt samt lite nerjogg. Ute var det 32 grader och vansinnigt pressande värme. Insåg att passet skulle bli helvetiskt jobbigt. Inledde de två första intervallerna på grus strax under 3:30/km vilket var ok. Men under den tredje som kördes på asfalt sprang jag lite för hårt och hade då 3:22 på den. Den fjärde blev väldigt jobbig ffa i värmen som rådde och landades in på 3:27/km. Totalt 31 km på passet och efteråt var jag rejält sliten och uttorkad.

Dagen efter var det tunga ben på distanspass som jag delvis sprang tillsammans med Elias. Kul att kunna rulla runt lite distans med honom! Fritiden spenderades annars som sig bör med sol och bad, fotbollsspelande och grillning. Även lite sauna lyxade vi till tillvaron med. Egentligen inte så stor skillnad mot hur det var utomhus. Men ändå...

Sista dagen vid sommarstugan blev det finbesök då Henrik Löfås (aka Trädroten) kom över och gjorde mig sällskap på ett distanspass genom Salas skog och mark. Riktigt trevligt pass som vi sedan avslutade med lunchbuffé vid Måns Ols.

Tillbaka på hemmaplan för ny fight med tvättmaskinen innan avresa mot Finlandslandet och vidare semester/träningsläger. Här hann jag med nytt kvalitetspass i fortsatt pressande värme. Återigen runt 32 grader på termometern då jag stack ut strax efter lunch. Ingen mildrande vind eller moln på himlen. Försökte skydda mig så gott det gick med både keps och solglasögon men skallen kokade redan efter några kilometer. Värmde upp 11 km innan det var dags för tre stycken längre intervaller enligt 25/30/20' med pausjogg 5'. I samråd med Coachen hade vi kommit överens om att skruva ner målfarterna på intervallerna då värmen orsakade betydligt mer slitage och ansträngning än vid milt väder. Hade 3:39/km på första 25 minuterna, 3:34/km på andra över 30 minuter och sedan 3:30/km på sista. Totalt summerades passet upp till 35 km på 2:15. Betydligt bättre känsla under detta pass och jag återhämtade mig snabbt. Ett bra tecken på att ansträngningsnivån var bättre anpassad denna gång med tanke på värmen.

Dagen efter detta pass styrdes kosan vidare mot Finlandslandet för mer träning och mer semester. Mer om detta i nästa bloggpost.Avslutar (och inleder) denna post med två bilder från Victorialoppet där både Venla och Elias sprang starkt!

Elias på upploppet med bra hållning och steg!

9 kommentarer:

Unknown sa...


Services available:
- Combating and eradication of insects and Rumah rodents.
- The eradication of rats and mil White.
- Cleaning carpets, mattresses.
- Washing and cleaning curtains and sofas.


افضل شركة مكافحةحشرات بجدة
افضل شركة مكافحة حشرات بمكة
افضل شركة مكافحة حشرات بالخرج
افضل شركة مكافحة الحشرات بالاحساء

Unknown sa...


افضل شركة مكافحة حشرات بالقطيف
افضل شركة مكافحة حشرات بالرياض
افضل شركة مكافحة حشرات بالخبر
افضل شركة مكافحة حشرات بالجبيل

Unknown sa...


افضل شركة مكافحة حشرات بينبع
افضل شركة مكافحة حشرات بالقصيم
افضل شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة
افضل شركة مكافحة حشرات بالطائف

Unknown sa...


افضل شركة عزل اسطح بالاحساء
شركة عزل خزانات بالرياض
شركات تسليك مجارى بالرياض
افضل شركة تسليك مجاري بالدمام

林磊 sa...

20170605 leilei3915
oakley sunglasses
michael kors outlet
christian louboutin outlet
nike outlet store
fred perry outlet
longchamp handbags
polo outlet
cheap nba jersey
ralph lauren pas cher

عبده العمراوى sa...

شركة رش مبيدات بجازان

eric yao sa...

Louis Vuitton Michael Kors Outlet North Face Outlet North Face Outlet Moncler Outlet Coach Factory Ray Ban Outlet Christian Louboutin Shoes Coach Black Friday

نور الهدى sa...https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-من-الرياض-الى-القصيم/
https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-من-الرياض-الى-الدمام/
https://khalejmovers.com/تركيب-طارد-الحمام-بالرياض/
https://khalejmovers.com/نقل-عفش-بالرياض-رخيص-300-ريال/

Ahmed Hamdy sa...

Idag har varje kvinna ett hem som lider av hushållsarbete, särskilt rengöringsarbetet, synagogans arbete och rengöring av plattorna, eftersom allt arbete i hemmet behöver en stor insats
Möbelöverföringsföretag i Riyadh


Företagstankar i Riyadh


Företag städning hus i Riyadh


Poolrensningsföretag i Riyadh


Företagets städbrädor i Riyadh


Upplysningar om företagets läckage i Riyadh


Ett insektsföretag i Riyadh