2014-08-09

Strax hemresa

Det råder lättning nu inför EM-maran. Istället för att avverka två pass om dagen med mängder mellan 20-30 km så är det max ett pass nu runt 10 km. Ganska stor skillnad och känslan är att man har väldigt mycket tid över vilket ger en viss stimulans till känslan att klättra på väggar.

Vädret har fortsatt varit extremt varmt här i Finland. Temperaturen har konstant legat runt 27-30 grader och det har varit pressande att bara sticka ut nosen genom dörren. Tiden har spenderats med sol och bad, ofta vid Helsinkis simstadion. Utöver detta har vi även åkt på en liten utflykt till Borgå där vi passade på att besöka en bondgård och alla dess djur. Semesterperioden i Finland avslutades igår med ett besök tillsammans med barnens kusiner på Linnanmäki/Borgbacken, dvs Helsinkis motsvarighet till Gröna Lund. Elias och Venla börjar bli så pass stora nu att de själva kan ta sig runt och välja de attraktioner de vill åka. Alvar är dock inte riktigt där än utan får tillsammans med mammas och pappas stadiga hand välja de attraktioner som är anpassade för de lite yngre barnen.

Eftersom det råder lättning är det strängt förbud från Coachen att jaga junkmiles nu. Bara korta känningar samt ett eller två lite hårdare pass under veckan för att stämma av läget. I onsdags var det dags för att sådant pass. Skissen var satt till 4/5/4 km i varierande fart enligt 3:20/25/18 med 2' pausjogg. Jag var nog lite för het på gröten och i kombination med den minskade mängden de senaste dagarna så svarade benen upp på ett bra sätt. Efter en uppvärmning på 25 minuter där farten stegrades från 4:05->3:40 så startade jag intervallerna. Den första på 4 km snittades in på 3:15 med överraskande bra känsla. Den andra över 5 km gick på 3:20/km. Båda dessa alltså ordentligt snabbare än plan. Ungefär här började dock värmen komma ikapp och det blev lite tyngre på den tredje och sista som ändå snittades in på 3:18/km. Sett över den sista tredjedelen av passet lite för hög ansträngningsnivå men det kan till viss del förklaras av att den bitvis svåra värmen mot slutet av passet fick en negativ effekt.

Jag blev även för några dagar sedan intervjuad av Anders Szalkai på marathon.se där jag fick svara på frågor om hur jag lagt upp och förberett min träning inför EM-maran. De kör en intervjuserie med alla de uttagna löparna till EM-maran, väldigt intressanta och de rekommenderas varmt att läsa.
Intervju på marathon.se

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nu gäller det Patrik och det gäller att ÄLSKA läget! Hur kul kan det inte vara att få dra på sig landslagsdressen och möjligheten att göra sitt livs lopp? Inget att förlora - allt att vinna!

Jag håller på dig!

LYCKA TILL!

Andreas T

Patrik Engström sa...

Andreas T:

Du har helt rätt inställning! Jag har lovat mig själv att trots tuff distans och motstånd så ska jag njuta av varenda sekund av evenemanget och atmosfären. Tack för pepp!

Bert Carl sa...

Adidas NMD C1
Nike Air Max 2016
Adidas Stan Smith Primeknit
Adidas Ultra Boost Uncaged
Nike Free Flyknit NSW
MBT Kimondo Men
MBT Kisumu 2
MBT Kisumu
MBT Flame Chaussures
MBT Kimondo Gtx Men

Bert Carl sa...

Adidas D Rose 7 Men
MBT Baridi Women
Nike Air Force 1 07 High
Adidas Climacool Boat Lace
Adidas Neo Chaussures
Adidas NMD Human Race
Adidas Originals ZX 500
Adidas Originals Stan Smith W
Adidas Originals Pride Pack
Adidas 11 Pro TF

Unknown sa...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة جلى بلاط بالرياض
شركة ترميم بالرياض
افضل شركة تسليك مجارى بالرياض

Unknown sa...


شركة عزل اسطح بالدمام
شركة عزل اسطح بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء

Unknown sa...


شركة كشف تسربات المياه بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالمدينة المنورة
شركة ترميمات بالرياض
شركة جلي بلاط بالرياض

عبده العمراوى sa...

شركة تسليك مجارى بجازان

azez sa...

الكثير يعاني من وجود الحشرات بالمنازل ويريد ان ينعم بالنظافة لجمال المنزل وراحة النفس نحن لدينا الحل
لدينا افضل شركة نظافة وكشف تسربات
كل ما عليك الضغط علي الروابط التالية

شركة كشف تسربات بالقطيف
شركة رش مبيدات بالقطيف
شركة كشف تسربات بالخبر